Opskrift: Fyldig spidskålssalat
med bagt græskar, pomelo og kylling

0 0
Opskrift: Fyldig spidskålssalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bagt græskar
1 hokkaido græskar
2 spsk. citronsaft
3 spsk. olie
2 tsk. fennikelfrø, knust
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Soyastegt kylling
3 spsk. olie
600 g kyllingebryst
15 peberkorn, knust
0.25 dl soya
Ingefærdressing
0.5 dl soya
0.5 dl olie
1 lime, saften
20 g frisk ingefær, revet
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. sukker
1 tsk. chiliflager
Spidskålssalat
2 rødløg
2 æbler
1 spidskål
1 pomelo
Mynte til pynt

En laber ingefærdressing gør denne spidskålssalat helt asiatisk i smagen

Ingredienser

  • Bagt græskar

  • Soyastegt kylling

  • Ingefærdressing

  • Spidskålssalat

Et par ord om vores opskrift

Del

Her kommer opskriften på, hvordan du forvandler din spidskålssalat til hele middagens omdrejningspunkt. Det handler naturligvis om at blande noget spændende og mættende fyld ned i skålen med sprød spidskål.

Om efteråret er bagt græskar (hokkaido) oplagt at proppe i salater. Det smager godt, er let at lave, koster kun lidt og mætter uden at fede. Et par gode, syrlige æbler ligger også lige til højrebenet.

Har du prøvet pomelo i dine salater? Pomelo ligner grapefrugt, men er overhovedet ikke sur i smagen, kun frisk og saftig. Hvis du ikke lige kan få fingre i en pomelo, så brug gerne appelsiner eller netop grapefrugt i stedet.

Stegt kyllingebryst gør det ud for kød i dagens salat. Du kan også bruge kalkun eller strimlet svinekød.

Dressingen smager af Asien: Kombinationen af ingefær, hvidløg, chili, lime, sukker og soya er vildt lækker sammen med de øvrige, lidt fade salatingredienser. Krydret, syrligt, sødt, salt og lidt stærkt.

Som tilbehør til denne dejligt fyldige madsalat kan du med stor succes servere små, lækre sesamkartofler.

Ingredienser

Antal personer:
Bagt græskar
1 hokkaido græskar
2 spsk. citronsaft
3 spsk. olie
2 tsk. fennikelfrø, knust
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Soyastegt kylling
3 spsk. olie
600 g kyllingebryst
15 peberkorn, knust
0.25 dl soya
Ingefærdressing
0.5 dl soya
0.5 dl olie
1 lime, saften
20 g frisk ingefær, revet
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. sukker
1 tsk. chiliflager
Spidskålssalat
2 rødløg
2 æbler
1 spidskål
1 pomelo
Mynte til pynt
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl græskarret, flæk det og skrab kerner og snask ud

2
Færdig

Skær græskarret ud i grove stykker og vend med citron, olie og krydderier

3
Færdig

Bag græskarstykkerne 17-18 minutter på et stykke bagepapir midt i en 200 g varm ovn

4
Færdig

Varm olien op på en pande, skær kyllingen i tynde skiver og steg 8-10 minutter med peber og soya

5
Færdig

Rør ingredienserne til dressingen sammen

6
Færdig

Skær rødløg og æbler i tynde både og bland ned i dressingen, så det kan trække, mens du snitter spidskål og fileterer pomeloen

7
Færdig

Bland alting sammen på et pænt fad og pynt med friske mynteblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Salat af ægnudler og råmarineret laks
forrige
Opskrift: Salat af ægnudler og råmarineret laks
Opskrift: Mormors boller i selleri
næste
Opskrift: Mormors boller i selleri
Opskrift: Salat af ægnudler og råmarineret laks
forrige
Opskrift: Salat af ægnudler og råmarineret laks
Opskrift: Mormors boller i selleri
næste
Opskrift: Mormors boller i selleri

Tilføj Din Kommentar