Ingredienser
-
150 g mandler
-
1 blomkål
-
2 gulerødder
-
2 æbler
-
Appelsin/ingefær-dressing
-
1 appelsin, saft og skal
-
20 g revet ingefær
-
2 spsk. honning
-
2 spsk. rapsolie
-
1 spsk. æbleedikke
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Næsten rå blomkål i små buketter og hele, smuttede mandler smager usandsynligt godt sammen. Det er, som om de to hvide råvarer er skabt til at mødes i denne salat.
Blomkål og gulerødder, der også indgår i salaten, skal lige overhældes med kogende vand og stå i 10 minutter. Bagefter vil der stadig være masser af knas og bid i grøntsagerne, men de vil trods alt ikke føles helt rå, og det er somme tider en fordel.
Mandlerne skal faktisk også stå 5-10 minutter med kogende vand over sig, men det er kun, fordi det er den måde, man løsner det brune skind, så det er lettere at smutte af.
Salaten består herudover kun af æbler i små tern. Du kan også bruge pærer, nektariner, ferskner eller en helt fjerde frugt.
Dressingen er venlig, sødlig og enormt sund. Heri indgår blandt andet friskpresset appelsinsaft (eller juice) og ingefær. Det giver en smule kant til blomkål, mandler og gulerødder, som i sig selv af meget afdæmpede i smagen, men selv med denne dressing er salaten så mild og blid, at både babyer og bedstemødre kan være med.
Salat med blomkål, mandler og appelsin/ingefær-dressing kan sagtens tåle at stå på køl et par dage uden at miste sin sprødhed.
Ingredienser
150 g mandler | |
1 blomkål | |
2 gulerødder | |
2 æbler | |
Appelsin/ingefær-dressing |
|
1 appelsin, saft og skal | |
20 g revet ingefær | |
2 spsk. honning | |
2 spsk. rapsolie | |
1 spsk. æbleedikke | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld kogende vand over mandlerne og lad stå 5-10 minutter, før du smutter skindet af |
2
Færdig
|
Skær blomkål (inkl. stok) og gulerødder i små buketter og tern og overhæld med kogende vand – hæld vandet fra igen efter 10 minutter |
3
Færdig
|
Snit æblet i små tern og bland med mandler, blomkål og gulerødder |
4
Færdig
|
Rør dressingen sammen og hæld over salaten |
5
Færdig
|
Lad salaten trække køligt mindst 10 minutter |