Opskrift: Salat med blomkål og mandler
- og en appelsin/ingefær-dressing

0 0
Opskrift: Salat med blomkål og mandler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
150 g mandler
1 blomkål
2 gulerødder
2 æbler
Appelsin/ingefær-dressing
1 appelsin, saft og skal
20 g revet ingefær
2 spsk. honning
2 spsk. rapsolie
1 spsk. æbleedikke
1 tsk. salt

Mild og venlig salat med masser af knas og vitaminer

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Appelsin/ingefær-dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Næsten rå blomkål i små buketter og hele, smuttede mandler smager usandsynligt godt sammen. Det er, som om de to hvide råvarer er skabt til at mødes i denne salat.

Blomkål og gulerødder, der også indgår i salaten, skal lige overhældes med kogende vand og stå i 10 minutter. Bagefter vil der stadig være masser af knas og bid i grøntsagerne, men de vil trods alt ikke føles helt rå, og det er somme tider en fordel.

Mandlerne skal faktisk også stå 5-10 minutter med kogende vand over sig, men det er kun, fordi det er den måde, man løsner det brune skind, så det er lettere at smutte af.

Salaten består herudover kun af æbler i små tern. Du kan også bruge pærer, nektariner, ferskner eller en helt fjerde frugt.

Dressingen er venlig, sødlig og enormt sund. Heri indgår blandt andet friskpresset appelsinsaft (eller juice) og ingefær. Det giver en smule kant til blomkål, mandler og gulerødder, som i sig selv af meget afdæmpede i smagen, men selv med denne dressing er salaten så mild og blid, at både babyer og bedstemødre kan være med.

Salat med blomkål, mandler og appelsin/ingefær-dressing kan sagtens tåle at stå på køl et par dage uden at miste sin sprødhed.

Ingredienser

Antal personer:
150 g mandler
1 blomkål
2 gulerødder
2 æbler
Appelsin/ingefær-dressing
1 appelsin, saft og skal
20 g revet ingefær
2 spsk. honning
2 spsk. rapsolie
1 spsk. æbleedikke
1 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld kogende vand over mandlerne og lad stå 5-10 minutter, før du smutter skindet af

2
Færdig

Skær blomkål (inkl. stok) og gulerødder i små buketter og tern og overhæld med kogende vand – hæld vandet fra igen efter 10 minutter

3
Færdig

Snit æblet i små tern og bland med mandler, blomkål og gulerødder

4
Færdig

Rør dressingen sammen og hæld over salaten

5
Færdig

Lad salaten trække køligt mindst 10 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: 15 skønne scones
forrige
Opskrift: 15 skønne scones med rosiner
Opskrift: En fyldig chili sin carne
næste
Opskrift: En vegansk chili sin carne med borlotti-bønner
Opskrift: 15 skønne scones
forrige
Opskrift: 15 skønne scones med rosiner
Opskrift: En fyldig chili sin carne
næste
Opskrift: En vegansk chili sin carne med borlotti-bønner

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here