Ingredienser
-
280 g hvedemel
-
160 g græsk yoghurt
-
80 g koldt smør
-
50 g rosiner
-
50 g sukker
-
2 tsk. bagepulver
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
”5 o’clock tea” er én af de vigtige traditioner i de højere luftlag i Storbritannien. Hvis man ikke vidste bedre, lyder konceptet jo simpelt nok; måske noget i retning af en tepose i en kop varmt vand? Men næh nej: Briterne har altid været gode til at underspille.
5 o’clock tea er skam et større rituelt traktement, der ud over den uundgåelige kande tynd te består af et glas bobler og en høj, forsølvet opsats med agurkesandwich, små fine kager … og scones! Altid scones.
Til disse scones serverer man som oftest clotted cream (som vi i mangel af en dansk pendant kan erstatte med flødeskum), syltetøj og gerne lemoncurd.
Det … smager … pragtfuldt!
Pudsigt nok er det absolutte højdepunkt i sådan en herlig omgang 5 o’clock tea de let sprøde, smørbagte scones: Dem er det altså svært ikke at forgribe sig på. Og pudsigt nok er disse scones noget af det nemmeste at bage selv.
Faktisk vil vi påstå, at hvis du koncentrerer dig lidt, kan du stå med en pladefuld (15 stk.) lune scones om 30 minutter. Og det kræver faktisk kun 7 helt almindelige ingredienser, som du bare mosler sammen med fingrene.
I disse scones har vi tilføjet en håndfuld dejlige, saftige rosiner – men du kan også bruge chocolate chips. Eller helt undvære. For lad os bare erkende det: I scones er smørret den vigtigste smagsgiver.
Ingredienser
280 g hvedemel | |
160 g græsk yoghurt | |
80 g koldt smør | |
50 g rosiner | |
50 g sukker | |
2 tsk. bagepulver | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i en skål |
2
Færdig
|
Brug fingrene til lynhurtigt at mose smør og de andre ting sammen til en løs, fugtig dej |
3
Færdig
|
Brug håndfladerne til at mase dejen ud på køkkenbordet til en plade på ca. 2 cm tykkelse - det klistrer lidt |
4
Færdig
|
Stik cirkler ud af dejen med et glas på ca. 5-6 cm i diameter |
5
Færdig
|
Placér de fugtige dejcirkler på et stykke bagepapir |
6
Færdig
|
Pensl med en smule smeltet smør |
7
Færdig
|
Bag ca. 12 minutter i den øverste halvdel af en 220 grader varm ovn |
8
Færdig
|
De færdige scones skal være let lysebrune - køl af på en bagerist |