Opskrift: 15 skønne scones med rosiner
med smør og rosiner

0 0
Opskrift: 15 skønne scones med rosiner

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
280 g hvedemel
160 g græsk yoghurt
80 g koldt smør
50 g rosiner
50 g sukker
2 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt

Klassiske smørbagte scones er noget af det nemmeste at lave

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

”5 o’clock tea” er én af de vigtige traditioner i de højere luftlag i Storbritannien. Hvis man ikke vidste bedre, lyder konceptet jo simpelt nok; måske noget i retning af en tepose i en kop varmt vand? Men næh nej: Briterne har altid været gode til at underspille.

5 o’clock tea er skam et større rituelt traktement, der ud over den uundgåelige kande tynd te består af et glas bobler og en høj, forsølvet opsats med agurkesandwich, små fine kager … og scones! Altid scones.

Til disse scones serverer man som oftest clotted cream (som vi i mangel af en dansk pendant kan erstatte med flødeskum), syltetøj og gerne lemoncurd.

Det … smager … pragtfuldt!

Pudsigt nok er det absolutte højdepunkt i sådan en herlig omgang 5 o’clock tea de let sprøde, smørbagte scones: Dem er det altså svært ikke at forgribe sig på. Og pudsigt nok er disse scones noget af det nemmeste at bage selv.

Faktisk vil vi påstå, at hvis du koncentrerer dig lidt, kan du stå med en pladefuld (15 stk.) lune scones om 30 minutter. Og det kræver faktisk kun 7 helt almindelige ingredienser, som du bare mosler sammen med fingrene.

I disse scones har vi tilføjet en håndfuld dejlige, saftige rosiner – men du kan også bruge chocolate chips. Eller helt undvære. For lad os bare erkende det: I scones er smørret den vigtigste smagsgiver.

Ingredienser

Antal personer:
280 g hvedemel
160 g græsk yoghurt
80 g koldt smør
50 g rosiner
50 g sukker
2 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
2 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld alle ingredienser i en skål

2
Færdig

Brug fingrene til lynhurtigt at mose smør og de andre ting sammen til en løs, fugtig dej

3
Færdig

Brug håndfladerne til at mase dejen ud på køkkenbordet til en plade på ca. 2 cm tykkelse - det klistrer lidt

4
Færdig

Stik cirkler ud af dejen med et glas på ca. 5-6 cm i diameter

5
Færdig

Placér de fugtige dejcirkler på et stykke bagepapir

6
Færdig

Pensl med en smule smeltet smør

7
Færdig

Bag ca. 12 minutter i den øverste halvdel af en 220 grader varm ovn

8
Færdig

De færdige scones skal være let lysebrune - køl af på en bagerist

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Laksecarpaccio med fennikel/æble-salat
forrige
Opskrift: Laksecarpaccio med fennikel/æble-salat
Opskrift: Salat med blomkål og mandler
næste
Opskrift: Salat med blomkål og mandler
Opskrift: Laksecarpaccio med fennikel/æble-salat
forrige
Opskrift: Laksecarpaccio med fennikel/æble-salat
Opskrift: Salat med blomkål og mandler
næste
Opskrift: Salat med blomkål og mandler

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here