Ingredienser
-
2 peberfrugter
-
20 sorte, stenfri oliven
-
2 skalotteløg
-
1 bøffelmozzarella
-
Frisk basilikum
-
Dressing
-
3 spsk. olivenolie
-
2 spsk. balsamico
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Der findes næppe en grøntsag så delikat som en grillet peberfrugt. Smagen bliver sød og frugtig, konsistensen blød og alligevel med et behageligt bid.
Til alt held er det pærelet selv at lave grillede peberfrugter: De skal bare ind under grillen i ovnen i 10-15 minutter og blive kulsorte, så er skindet lige til at pille af, og BUM – dét var dét!
Pas på med at smage på peberfrugterne, før de skal spises. De er simpelt hen så ustyrligt lækre, at du risikerer at forgribe dig på dem. I så fald må du hellere lave dobbelt portion. Du kan bare opbevare de grillede peberfrugter, du ikke spiser med det samme, med lidt olie, balsamico, salt og peber. Så har du altid en delikatesse at putte på osten, leverpostejen eller nyde som en snack i utide.
Salat med grillede peberfrugter – insalata di peperoni – er naturligvis en italiensk specialitet, som kan bestå af alle mulige lækkerier ud over de skønne pebre. Vi kombinerer med mozzarella (bøffel, naturligvis!), oliven, skalotteløg og en rar dressing smagt til med de letbitre, nøddeagtige korianderfrø.
Du kan servere denne elegante, lille salat som tilbehør til al slags rødt kød, krydret kød og stegt fisk. Eller som et indslag på ostebordet.
Ingredienser
2 peberfrugter | |
20 sorte, stenfri oliven | |
2 skalotteløg | |
1 bøffelmozzarella | |
Frisk basilikum | |
Dressing |
|
3 spsk. olivenolie | |
2 spsk. balsamico | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær peberfrugterne i 1/4-dele og bred dem ud på et stykke bagepapir, så alt det blanke skind vender opad |
2
Færdig
|
Grill i ovnen, til det meste af skindet er sort og forkullet – det tager 10-15 minutter |
3
Færdig
|
Hæld peberfrugterne i en frysepose, luk den og lad skindet blive blødgjort i 10 minutter |
4
Færdig
|
Nu kan du nemt hive skindet af peberfrugterne |
5
Færdig
|
Skær peberfrugterne i 1-1,5 cm tykke strimler på den lange led |
6
Færdig
|
Halvér oliven, hak løg fint, skær mozzarellaen i tynde skiver |
7
Færdig
|
Ryst dressingen |
8
Færdig
|
Bland salaten og drys med hakket basilikum |