Opskrift: Tysk birkeskage med appelsin
- og en skøn glasur

0 0
Opskrift: Tysk birkeskage med appelsin

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
50 g blå birkes
150 g blødt smør
180 g sukker
3 æg
125 g græsk yoghurt
0.5 appelsin, den revne skal
0.5 dl appelsinsaft
250 g mel
2 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
Glasur
20 g blødt smør
2 dl flormelis
2 spsk. appelsinsaft
0.5 appelsin, den revne skal

En blød og venlig kage med et strejf af appelsin, som alle kan lide

Land:

    Ingredienser

    • Glasur

    Et par ord om vores opskrift

    Del

    Hvis du aldrig har smagt birkeskage før, lyder det sikkert som en underlig idé. Birkes, som er frø af opiumsvalmuen, er jo normalt noget, vi forbinder med rundstykker og franskbrød.

    Men i Tyskland og mange andre lande har man en tradition for at bruge birkes som fyld i kager. Mohnkuchen hedder fænomenet på de kanter, og denne kagetype findes i ganske mange varianter.

    I forhold til flere af de originale tyske opskrifter er indholdet af birkes i denne kage forholdsvis beskedent. Hvis du har lyst, kan du sagtens fordoble mængden af birkes. De små frø smager ikke af særligt meget, når de som her bruges hele. Tyskerne knuser ofte frøene for at få mere smag ud af dem, men vi nyder i stedet det diskrete knas, som de hele birkes giver.

    Tysk birkeskage er en blød og venlig kage, som alle vil holde af. I denne version har vi brugt friskpresset appelsinsaft og revet appelsinskal, men du kan snildt erstatte det med citronsaft og -skal.

    Ingredienser

    Antal personer:
    50 g blå birkes
    150 g blødt smør
    180 g sukker
    3 æg
    125 g græsk yoghurt
    0.5 appelsin, den revne skal
    0.5 dl appelsinsaft
    250 g mel
    2 tsk. bagepulver
    0.5 tsk. salt
    Glasur
    20 g blødt smør
    2 dl flormelis
    2 spsk. appelsinsaft
    0.5 appelsin, den revne skal

    Sådan gør du

    1
    Færdig

    Overhæld birkes med kogende vand og lad trække 1 time - si vandet fra

    2
    Færdig

    Pisk smør, sukker, æg, yoghurt og appelsin grundigt sammen

    3
    Færdig

    Rør mel, bagepulver, salt og birkes i dejen

    4
    Færdig

    For en bageform med bagepapir og hæld dejen i

    5
    Færdig

    Bag 35 minutter i en 200 grader varm ovn

    6
    Færdig

    Rør glasuren sammen og smør på den afkølede kage

    Spicy Twist

    Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

    Opskrift: Spidskålssalat med mango, æble og mynte
    forrige
    Opskrift: Spidskålssalat med mango, æble og mynte
    Opskrift: Salat med grillede peberfrugter - insalata di peperoni
    næste
    Opskrift: Salat med grillede peberfrugter – insalata di peperoni
    Opskrift: Spidskålssalat med mango, æble og mynte
    forrige
    Opskrift: Spidskålssalat med mango, æble og mynte
    Opskrift: Salat med grillede peberfrugter - insalata di peperoni
    næste
    Opskrift: Salat med grillede peberfrugter – insalata di peperoni

    Tilføj Din Kommentar