Ingredienser
-
50 g blå birkes
-
150 g blødt smør
-
180 g sukker
-
3 æg
-
125 g græsk yoghurt
-
0.5 appelsin, den revne skal
-
0.5 dl appelsinsaft
-
250 g mel
-
2 tsk. bagepulver
-
0.5 tsk. salt
-
Glasur
-
20 g blødt smør
-
2 dl flormelis
-
2 spsk. appelsinsaft
-
0.5 appelsin, den revne skal
Et par ord om vores opskrift
Hvis du aldrig har smagt birkeskage før, lyder det sikkert som en underlig idé. Birkes, som er frø af opiumsvalmuen, er jo normalt noget, vi forbinder med rundstykker og franskbrød.
Men i Tyskland og mange andre lande har man en tradition for at bruge birkes som fyld i kager. Mohnkuchen hedder fænomenet på de kanter, og denne kagetype findes i ganske mange varianter.
I forhold til flere af de originale tyske opskrifter er indholdet af birkes i denne kage forholdsvis beskedent. Hvis du har lyst, kan du sagtens fordoble mængden af birkes. De små frø smager ikke af særligt meget, når de som her bruges hele. Tyskerne knuser ofte frøene for at få mere smag ud af dem, men vi nyder i stedet det diskrete knas, som de hele birkes giver.
Tysk birkeskage er en blød og venlig kage, som alle vil holde af. I denne version har vi brugt friskpresset appelsinsaft og revet appelsinskal, men du kan snildt erstatte det med citronsaft og -skal.
Ingredienser
50 g blå birkes | |
150 g blødt smør | |
180 g sukker | |
3 æg | |
125 g græsk yoghurt | |
0.5 appelsin, den revne skal | |
0.5 dl appelsinsaft | |
250 g mel | |
2 tsk. bagepulver | |
0.5 tsk. salt | |
Glasur |
|
20 g blødt smør | |
2 dl flormelis | |
2 spsk. appelsinsaft | |
0.5 appelsin, den revne skal |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Overhæld birkes med kogende vand og lad trække 1 time - si vandet fra |
2
Færdig
|
Pisk smør, sukker, æg, yoghurt og appelsin grundigt sammen |
3
Færdig
|
Rør mel, bagepulver, salt og birkes i dejen |
4
Færdig
|
For en bageform med bagepapir og hæld dejen i |
5
Færdig
|
Bag 35 minutter i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Rør glasuren sammen og smør på den afkølede kage |