Ingredienser
-
4 kyllingebryster
-
Sesammarinade
-
4 spsk. olie
-
4 spsk. soya
-
2 spsk. tahin
-
1 spsk. sesamfrø
-
1 spsk. citronssaft
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Kylling, der er marineret i sesam og efterfølgende grillet, dufter og smager af de lækre, eksotiske retter, du får serveret på rejser til de varme lande ude østpå. Men om det er Thailand, Indonesien, Indien, Kina eller Japan, kan være svært at sige – kylling og sesam er en gængs kombination derude i det vilde østen.
Det vigtigste er heller ikke, hvor opskriften kommer fra – bare den grillede kylling smager godt, ikke sandt? Og dét gør den!
I sesammarinaden indgår både tahin og sesamfrø. Tahin er fremstillet af purerede, ristede sesamfrø, så marinaden giver virkelig kyllingen en skøn, intens sesamsmag.
Kyllingebrysterne behøver ikke at ligge længe i marinaden for at tage smag, bare en halv time. Men gerne meget længere, hvis der er tid.
Det er helt afgørende at give kyllingebrysterne præcis så meget varme, de har behov for. Hverken mere eller mindre. Hvis de får for lidt, bliver de røde og ærligt talt lidt klamme. Hvis de får for meget, bliver de tørre og kedelige.
Vi har eksperimenteret os frem til, at kyllingebryster bliver perfekte – gennemstegte, men stadig saftige – hvis de får 15 minutter ved indirekte varme og derefter 5 minutter direkte over de glødende briketter, så skindet bliver sprødt.
Sesammarinaden kan du naturligvis også bruge til kyllingelår eller andre udskæringer af kyllingen – eller fx svinekoteletter. Kyllingestykker med ben skal grilles 35 minutter ved indirekte varme. Koteletter skal bare have et par minutter på hver side direkte over briketterne.
Som tilbehør til sesammarineret kyllingebryst på grill kan du servere denne skønne, friske grillsalat med nektariner og måske en kartoffelsalat med dildmayo.
Et glas kølig rosévin vil sikkert heller ikke være upopulært blandt dine gæster.
Ingredienser
4 kyllingebryster | |
Sesammarinade |
|
4 spsk. olie | |
4 spsk. soya | |
2 spsk. tahin | |
1 spsk. sesamfrø | |
1 spsk. citronssaft | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Læg kyllingebrysterne i en frysepose |
2
Færdig
|
Rør sesammarinaden sammen og ryst sammen med kyllingen nede i posen |
3
Færdig
|
Lad marinere mindst 30 minutter |
4
Færdig
|
Grill kyllingebrysterne 15 minutter ved indirekte varme |
5
Færdig
|
Grill kyllingebrysterne sprøde direkte over de glødende briketter, ca. 5 minutter |