Ingredienser
-
1.2 kg nye kartofler
-
4 spsk. olivenolie
-
1 citron, den revne skal
-
1 bdt. purløg
-
1 bdt. radiser
-
1 fed hvidløg
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Gode venner på Sejerø havde hevet de lækreste rødspætter op af havet og flået dem for os. Små, buttede, saftige og faste i kødet. 1000 tak for dem!
Frisk fisk på ben skal bare steges i en masse smør ved middelhøj varme, måske 4-5 minutter på hver side, og så er den ged barberet.
Men hvad spiser man til sådan en omgang frisk, nystegt fisk?
Om sommeren er nye kartofler næsten ikke til at komme uden om. Et stensikkert hit er at vende kartoflerne med en klat smør, drysse hakket kruspersille over og servere en klat rabarberkompot til.
Men nye kartofler smager heldigvis godt med andet end smør og kruspersille. Så her er en idé til en enkel og velsmagende kartoffelanretning med lidt andre smage.
Fremgangsmåden er lige ud ad landevejen: Kog mindre stykker kartoffel i godt saltet vand i 8-10 minutter, til de er akkurat møre.
Vend de rygende varme kartofler med masser af purløg, citronskal, en smule hvidløg, et bundt radiser i skiver og en sjat god olivenolie. Værsgo!
Citronskallen giver kartoflerne et modspil af behagelig syrlighed. Purløg og hvidløg giver umami. Radiserne giver knas (og ser godt ud). Og olien gør det hele lækkert cremet – på den sunde måde.
Se også vores opskrifter på:
Ingredienser
1.2 kg nye kartofler | |
4 spsk. olivenolie | |
1 citron, den revne skal | |
1 bdt. purløg | |
1 bdt. radiser | |
1 fed hvidløg | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skrub og skær kartoflerne i mundrette bidder |
2
Færdig
|
Kog kartoflerne 8-10 minutter i godt saltet vand |
3
Færdig
|
Riv citronskallen, klip purløgen, skær radiserne i skiver, pres hvidløget |
4
Færdig
|
Vend alle ingredienser i en pæn skål og servér straks |