Opskrift: Sommerligt tilbehør til stegt fisk

0 0
Opskrift: Sommerligt tilbehør til stegt fisk

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1.2 kg nye kartofler
4 spsk. olivenolie
1 citron, den revne skal
1 bdt. purløg
1 bdt. radiser
1 fed hvidløg
1 tsk. salt

Nye kartofler på en ny måde

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Gode venner på Sejerø havde hevet de lækreste rødspætter op af havet og flået dem for os. Små, buttede, saftige og faste i kødet. 1000 tak for dem!

Frisk fisk på ben skal bare steges i en masse smør ved middelhøj varme, måske 4-5 minutter på hver side, og så er den ged barberet.

Men hvad spiser man til sådan en omgang frisk, nystegt fisk?

Om sommeren er nye kartofler næsten ikke til at komme uden om. Et stensikkert hit er at vende kartoflerne med en klat smør, drysse hakket kruspersille over og servere en klat rabarberkompot til.

Men nye kartofler smager heldigvis godt med andet end smør og kruspersille. Så her er en idé til en enkel og velsmagende kartoffelanretning med lidt andre smage.

Fremgangsmåden er lige ud ad landevejen: Kog mindre stykker kartoffel i godt saltet vand i 8-10 minutter, til de er akkurat møre.

Vend de rygende varme kartofler med masser af purløg, citronskal, en smule hvidløg, et bundt radiser i skiver og en sjat god olivenolie. Værsgo!

Citronskallen giver kartoflerne et modspil af behagelig syrlighed. Purløg og hvidløg giver umami. Radiserne giver knas (og ser godt ud). Og olien gør det hele lækkert cremet – på den sunde måde.

Se også vores opskrifter på:

Ingredienser

Antal personer:
1.2 kg nye kartofler
4 spsk. olivenolie
1 citron, den revne skal
1 bdt. purløg
1 bdt. radiser
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skrub og skær kartoflerne i mundrette bidder

2
Færdig

Kog kartoflerne 8-10 minutter i godt saltet vand

3
Færdig

Riv citronskallen, klip purløgen, skær radiserne i skiver, pres hvidløget

4
Færdig

Vend alle ingredienser i en pæn skål og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Scaloppine-kalvekoed-paa-italiensk
forrige
Opskrift: Scaloppine – kalvekød på italiensk
Helstegt-butterfly-kylling-paa-grill
næste
Opskrift: Helstegt butterfly-kylling på grill (spatchcock chicken)
Scaloppine-kalvekoed-paa-italiensk
forrige
Opskrift: Scaloppine – kalvekød på italiensk
Helstegt-butterfly-kylling-paa-grill
næste
Opskrift: Helstegt butterfly-kylling på grill (spatchcock chicken)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here