Opskrift: Nem rabarberkompot
med rørsukker og stjerneanis

0 0
Opskrift: Nem rabarberkompot

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
600 g rabarber
125 g rørsukker
1 stjerneanis, knust

Rabarberkompot kan bruges i alverdens desserter og kager

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Rabarber er en af sommerens skønneste og sundeste grøntsager (ja, rabarber er en grøntsag!). Med masser af kraftig smag og sprængfyldt med antioxidanter, vitaminer, fibre og andet godt.

Der er store mængder syre i rabarber, og stænglerne er for hårde at spise rå. Så vi kommer ikke uden om at koge rabarberne med sukker eller andre sødemidler. Og vupti, så er vi fremme ved rabarberkompot, som dybest set bare er rabarber kogt med sukker.

Rabarberkompot smager herligt blot med en klat flødeskum på. Men den skønne mos kan også bruges i alverdens desserter og kager. Rabarbertrifli ligger lige til højrebenet, men prøv også rabarberis og rabarberkoldskål. Og så må vi jo ikke glemme at gemme noget rabarberkompot som tilbehør til vinterhalvårets stege- og vildtretter.

Denne opskrift på rabarberkompot indeholder mindre sukker end vanligt, ingen citron og ingen vand. Og vi har skiftet den sædvanlige vaniljestang ud med stjerneanis, fordi den lette lakridssmag står så flot til rabarber.

Smag på rabarberkompotten, så snart den er færdig. Synes du, den er sød nok? Ellers tilføj et par spsk. sukker. Men husk lige, at hvis kompotten skal bruges i en kage eller dessert, kommer den i selskab med andre søde ting.

Ingredienser

Antal personer:
600 g rabarber
125 g rørsukker
1 stjerneanis, knust

Sådan gør du

1
Færdig

Skær de skyllede rabarber i tynde skiver

2
Færdig

Kog med sukker og stjerneanis (uden vand!) i ca. 5-10 minutter, til rabarberne er akkurat møre

3
Færdig

Der må godt være hele stykker rabarber tilbage - lad dem mørne færdig i dampen under låg

4
Færdig

Afkøl rabarberkompotten og gem i atamonskyllede patentglas

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Frisk bulgursalat à la tabouleh
forrige
Opskrift: Frisk bulgursalat à la tabouleh
Opskrift: Rygeost med purløgsmayo
næste
Opskrift: Rygeost med purløgsmayo
Opskrift: Frisk bulgursalat à la tabouleh
forrige
Opskrift: Frisk bulgursalat à la tabouleh
Opskrift: Rygeost med purløgsmayo
næste
Opskrift: Rygeost med purløgsmayo

Tilføj Din Kommentar