Ingredienser
-
600 g rabarber
-
125 g rørsukker
-
1 stjerneanis, knust
Et par ord om vores opskrift
Rabarber er en af sommerens skønneste og sundeste grøntsager (ja, rabarber er en grøntsag!). Med masser af kraftig smag og sprængfyldt med antioxidanter, vitaminer, fibre og andet godt.
Der er store mængder syre i rabarber, og stænglerne er for hårde at spise rå. Så vi kommer ikke uden om at koge rabarberne med sukker eller andre sødemidler. Og vupti, så er vi fremme ved rabarberkompot, som dybest set bare er rabarber kogt med sukker.
Rabarberkompot smager herligt blot med en klat flødeskum på. Men den skønne mos kan også bruges i alverdens desserter og kager. Rabarbertrifli ligger lige til højrebenet, men prøv også rabarberis og rabarberkoldskål. Og så må vi jo ikke glemme at gemme noget rabarberkompot som tilbehør til vinterhalvårets stege- og vildtretter.
Denne opskrift på rabarberkompot indeholder mindre sukker end vanligt, ingen citron og ingen vand. Og vi har skiftet den sædvanlige vaniljestang ud med stjerneanis, fordi den lette lakridssmag står så flot til rabarber.
Smag på rabarberkompotten, så snart den er færdig. Synes du, den er sød nok? Ellers tilføj et par spsk. sukker. Men husk lige, at hvis kompotten skal bruges i en kage eller dessert, kommer den i selskab med andre søde ting.
Ingredienser
600 g rabarber | |
125 g rørsukker | |
1 stjerneanis, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de skyllede rabarber i tynde skiver |
2
Færdig
|
Kog med sukker og stjerneanis (uden vand!) i ca. 5-10 minutter, til rabarberne er akkurat møre |
3
Færdig
|
Der må godt være hele stykker rabarber tilbage - lad dem mørne færdig i dampen under låg |
4
Færdig
|
Afkøl rabarberkompotten og gem i atamonskyllede patentglas |