Ingredienser
-
15 kardemommekapsler, kornene
-
15 sorte peberkorn
-
3 nelliker
-
1 tsk. salt
-
4 dl ris
-
6 dl vand
-
20 g smør
Et par ord om vores opskrift
På den paradisiske ø Zanzibar ud for Tanzanias kyst får du lækkert krydret mad til alle måltider. Zanzibar er nemlig ikke bare azurblåt vand, hvide strande og vajende palmer – det er også en ø, der bugner af krydderier. Og de lokale kokke er geniale til at udnytte de mange skønne smage.
Spiced rice, krydrede ris, er ét af slagnumrene på Zanzibar. Hvorfor bare spise almindelige, halvtørre ris, når en håndfuld krydderier kan gøre dem så meget mere spændende?
Denne opskrift på spiced rice er en forenkling af en ægte Zanzibar Pilau. Vi bruger kun 3 af de mange krydderier, en fuldblods indfødt putter i sin labre rispilaf, og vi springer over stegning af løg og alle mulige andre tidskrævende processer.
I Spicy Twists hurtige og nemme spiced rice koger du simpelt hen risene med knust kardemomme, nelliker og sort peber – og en lille klat smør – og 22 minutter efter står du med en portion vidunderligt duftende (og smagende) ris, som du har lyst til bare at spise med ske.
Spiced rice smager pragtfuldt som tilbehør til alle retter, hvor du normalt bruger ris – ikke mindst indiske retter eller en god omgang boller i karry.
Ingredienser
15 kardemommekapsler, kornene | |
15 sorte peberkorn | |
3 nelliker | |
1 tsk. salt | |
4 dl ris | |
6 dl vand | |
20 g smør |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Knus krydderierne til fint pulver |
2
Færdig
|
Sæt alle ingredienser over på én gang |
3
Færdig
|
Lad småkoge 11 minutter under låg |
4
Færdig
|
Lad trække 11 minutter under låg |