Opskrift: Nordisk makirulle (ny slags sushi)
med rygeostcreme og stenbiderrogn

0 0
Opskrift: Nordisk makirulle (ny slags sushi)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Ris
0.25 portion friskkogte sushiris
Tang
3 tangplader til sushi
Rygeostcreme
4 spsk. rygeost
2 spsk. yoghurt
2 spsk. olie
0.75 tsk. salt
Peber
1 bdt. radiser
1 agurk
1 bdt. purløg
150 g stenbiderrogn
Flagesalt, peber

Ny, spændende måde at spise stenbiderrogn på i stedet for med blinis

Ingredienser

  • Ris

  • Tang

  • Rygeostcreme

Et par ord om vores opskrift

Del

Det kan godt være, russerne og iranerne er stolte af deres kaviar. Men vi danskere har vores dejlige stenbiderrogn, og den er bestemt ikke at kimse af. I sæsonen, der løber fra januar til maj, gælder det om spise så meget stenbiderrogn som muligt – det er en national delikatesse på linje med asparges og jordbær.

Du kan selvfølgelig altid servere stenbiderrogn med hjemmebagte blinis eller på gode sprøde kiks. Men hvorfor ikke kaste dig ud i at lave makiruller (sushi) med en skøn rygeostcreme, sprøde radiser og agurk, purløg og et generøst drys stenbiderrogn…? Den variant har dine gæster med garanti aldrig smagt før.

Hvis du ikke har prøvet at lave makiruller før, er du nødt til lige at aflure teknikken på Youtube. Alle kan lære det – både at lave sine egne inside/out- og outside/in-ruller. Ser det ikke sjovt ud? Så er det bare med at bestille en rullemåtte her på nettet, og så er du i gang.

Foruden tangplader er de klistrede sushiris en af de vigtigste ingredienser i makiruller. Du finder en virkelig god opskrift på sushiris her.

Til disse nordiske makiruller med rygeostcreme og stenbiderrogn skal du kun bruge en kvart portion ris – men når du nu alligevel er i gang med riskogning og rullemåtter, kan du næsten lige så godt lave nogle lækre japanske makiruller samtidig.

Hvis du laver makiruller af en hel portion ris, kan du enten bruge dem som forret til 12 mennesker eller som hovedret til 4 personer.

Servér et let glas øl eller kølig hvidvin til den nye nordiske makirulle med stenbiderrogn.

Ingredienser

Antal personer:
Ris
0.25 portion friskkogte sushiris
Tang
3 tangplader til sushi
Rygeostcreme
4 spsk. rygeost
2 spsk. yoghurt
2 spsk. olie
0.75 tsk. salt
Peber
1 bdt. radiser
1 agurk
1 bdt. purløg
150 g stenbiderrogn
Flagesalt, peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kog sushiris i god tid, så de er kolde

2
Færdig

Tjek på Youtube, hvordan du laver makiruller - inside/out og outside/in

3
Færdig

Rør rygeost, yoghurt, olie og krydderier sammen

4
Færdig

Skær radiser og agurk i 0.5 cm tynde, aflange stave

5
Færdig

Herefter er rækkefølgen: Tang > ris > creme > masser af grønt > hele purløg

6
Færdig

Skær rullerne i ca. 2 cm rykke skiver og pynt med et flot drys stenbiderrogn

7
Færdig

Drys med flagesalt og peber

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Spiced rice à la Zanzibar
forrige
Opskrift: Spiced rice à la Zanzibar
Opskrift: Kartoffelpandekage i ovn
næste
Opskrift: Kartoffelpandekage i ovn
Opskrift: Spiced rice à la Zanzibar
forrige
Opskrift: Spiced rice à la Zanzibar
Opskrift: Kartoffelpandekage i ovn
næste
Opskrift: Kartoffelpandekage i ovn

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here