Ingredienser
-
Ris
-
0.25 portion friskkogte sushiris
-
Tang
-
3 tangplader til sushi
-
Rygeostcreme
-
4 spsk. rygeost
-
2 spsk. yoghurt
-
2 spsk. olie
-
0.75 tsk. salt
-
Peber
-
1 bdt. radiser
-
1 agurk
-
1 bdt. purløg
-
150 g stenbiderrogn
-
Flagesalt, peber
Et par ord om vores opskrift
Det kan godt være, russerne og iranerne er stolte af deres kaviar. Men vi danskere har vores dejlige stenbiderrogn, og den er bestemt ikke at kimse af. I sæsonen, der løber fra januar til maj, gælder det om spise så meget stenbiderrogn som muligt – det er en national delikatesse på linje med asparges og jordbær.
Du kan selvfølgelig altid servere stenbiderrogn med hjemmebagte blinis eller på gode sprøde kiks. Men hvorfor ikke kaste dig ud i at lave makiruller (sushi) med en skøn rygeostcreme, sprøde radiser og agurk, purløg og et generøst drys stenbiderrogn…? Den variant har dine gæster med garanti aldrig smagt før.
Hvis du ikke har prøvet at lave makiruller før, er du nødt til lige at aflure teknikken på Youtube. Alle kan lære det – både at lave sine egne inside/out- og outside/in-ruller. Ser det ikke sjovt ud? Så er det bare med at bestille en rullemåtte her på nettet, og så er du i gang.
Foruden tangplader er de klistrede sushiris en af de vigtigste ingredienser i makiruller. Du finder en virkelig god opskrift på sushiris her.
Til disse nordiske makiruller med rygeostcreme og stenbiderrogn skal du kun bruge en kvart portion ris – men når du nu alligevel er i gang med riskogning og rullemåtter, kan du næsten lige så godt lave nogle lækre japanske makiruller samtidig.
Hvis du laver makiruller af en hel portion ris, kan du enten bruge dem som forret til 12 mennesker eller som hovedret til 4 personer.
Servér et let glas øl eller kølig hvidvin til den nye nordiske makirulle med stenbiderrogn.
Ingredienser
Ris |
|
0.25 portion friskkogte sushiris | |
Tang |
|
3 tangplader til sushi | |
Rygeostcreme |
|
4 spsk. rygeost | |
2 spsk. yoghurt | |
2 spsk. olie | |
0.75 tsk. salt | |
Peber | |
1 bdt. radiser | |
1 agurk | |
1 bdt. purløg | |
150 g stenbiderrogn | |
Flagesalt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog sushiris i god tid, så de er kolde |
2
Færdig
|
Tjek på Youtube, hvordan du laver makiruller - inside/out og outside/in |
3
Færdig
|
Rør rygeost, yoghurt, olie og krydderier sammen |
4
Færdig
|
Skær radiser og agurk i 0.5 cm tynde, aflange stave |
5
Færdig
|
Herefter er rækkefølgen: Tang > ris > creme > masser af grønt > hele purløg |
6
Færdig
|
Skær rullerne i ca. 2 cm rykke skiver og pynt med et flot drys stenbiderrogn |
7
Færdig
|
Drys med flagesalt og peber |