Ingredienser
-
3 spsk. rå ris
-
50 g rå peanuts
-
1 dl bouillon
-
400 g hakket svinekød
-
2 skalotteløg
-
3 forårsløg
-
1 stærk chili
-
0.5 bdt. koriander
-
0.5 bdt. mynte
-
0.5 lime, saften
-
3 spsk. fiskesovs
-
1 tsk. sukker
-
Evt. salatblade
Et par ord om vores opskrift
Larb moo er en spicy salat lavet på hakket svinekød og urter, der stammer fra Thailands Isan-provins, beliggende i det nordøstlige hjørne ind mod Laos. Larb moo kan formentlig med lige så god ret kaldes en laotisk specialitet, men lad det ikke skille os ad.
En vigtig ingrediens i en larb (kødsalat) er khao khua: Ristede ris. Det giver crunch og en nøddeagtig smag til retten. Du kan sagtens købe khao khua færdigt, men hvorfor ikke lave det selv: Du rister nogle rå ris 10-15 minutter på en tør pande, til de bliver gyldne, og så knuser du dem til et groft pulver. Easy-peasy.
Larb moo er en tænkt som en spicy (læs: stærk!) ret, så please: Giv den lige så meget gas med chilien, som mund, læber og svedkirtler kan overkomme.
Til gengæld bruges der intet fedtstof i larb moo. Så det er faktisk en sund og mager ret – genial for folk på slankekur og træningsnarkomaner med proteinhunger.
I Thailand og Laos serveres larb moo på palmeblade med sticky rice, rå bønner og evt. ristede peanuts. Her på Spicy Twist er vi ærlig talt ikke vilde med de rå bønner og foretrækker så langt de ristede peanuts. Men du bestemmer selv.
Servér eventuelt larb moo med ris og peanuts viklet ind i salatblade eller kål som de skønneste wraps. En laber snack eller et lille mellemmåltid.
Se også vores opskrift på spicy thai salat med oksekød – larb nam tok.
Ingredienser
3 spsk. rå ris | |
50 g rå peanuts | |
1 dl bouillon | |
400 g hakket svinekød | |
2 skalotteløg | |
3 forårsløg | |
1 stærk chili | |
0.5 bdt. koriander | |
0.5 bdt. mynte | |
0.5 lime, saften | |
3 spsk. fiskesovs | |
1 tsk. sukker | |
Evt. salatblade |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rist de rå ris på en tør pande 10-15 minutter, til de bliver gyldne og begynder at dufte - knus til groft pulver i en morter |
2
Færdig
|
Rist de rå peanuts på en tør pande ca. 5 minutter, til de bliver lysebrune og begynder at dufte - stil til side |
3
Færdig
|
Opvarm bouillonen på en pande og steg svinekødet, til det er smuldret, og væsken er fordampet |
4
Færdig
|
Tag panden af ilden og tilsæt under omrøring det ristede rispulver, de grofthakkede grøntsager og urter samt de øvrige ingredienser - pandens eftervarme er al den varme, der skal til |
5
Færdig
|
Servér larb moo lunken med ris og ristede peanuts - evt. som wraps viklet ind i salatblade |
2 Comments Skjul kommentarer
Har godt nok aldrig fået rå bønner i Thailand eller hjemme.
Men sikkert fordi at de er giftige.
Måske det bør slettes fra opskriften.. ellers fin opskrift
Kære Anders
Undskyld det alt for sene svar – vores spam-filter driller. Der skal ikke bønner i retten, hver rå eller tilberedte. Men du har da ret i, at bønner ikke bør spises rå.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist