Ingredienser
-
4 pæne stykker helleflynder
-
0.5 bdt. persille
-
1 fed hvidløg
-
1 citron, saft og skal
-
1.5 dl piskefløde
-
1 fennikel
-
4 forårsløg
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
De gange, hvor Spicy Twist har siddet på en restaurant i udlandet og har undladt at vælge en ret med ‘halibut’, kan tælles på mere end én hånd. Vi vidste ganske enkelt ikke, at helleflynder (engelsk: halibut) hed sådan og smagte så godt. Pokkers også!
Næste gang vi ser helleflynder på et menukort, bliver det vores førstevalg. Det er ganske enkelt en fisk i verdensklasse.
Og heldigvis er helleflynder utroligt let at have med at gøre. Bed fiskehandleren skære en pæn steak af helleflynder til hver af dine medspisende, og så skal den bare have 20 minutter i ovnen ved lav varme med lidt urter, citron og fløde.
Oven på fisken lægger du et lag finthakket persille, citronskal og presset hvidløg. Lyder det bekendt? Si si, det er den lækre italienske krydderblanding gremolata, der også forvandler en osso buco milanese til raffineret simremad.
Under fisken ligger et lag tyndt snittet fennikel, der er bedste venner med al slags fisk, og et par forårsløg samt citronsaft og fløde.
Prøv at lyt efter, når du hiver fisken ud af ovnen… Den liflige lyd er engle, der synger, mens de kigger sultent ned på dit fad.
Servér gerne små, fine kartofler og en robust hvidvin til, fx en oversøisk chardonnay eller en pinot gris.
Ingredienser
4 pæne stykker helleflynder | |
0.5 bdt. persille | |
1 fed hvidløg | |
1 citron, saft og skal | |
1.5 dl piskefløde | |
1 fennikel | |
4 forårsløg | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag fisken ud af køleskab 30 minutter inden tilberedning og krydr med salt og peber på begge sider |
2
Færdig
|
Hak persille fint og bland med presset hvidløg og revet citronskal - læg blandingen oven på fisken |
3
Færdig
|
Hæld fløde og citronsaft i bunden af et ovnfast fad |
4
Færdig
|
Skær fennikel papirtyndt - gerne på mandolinjern - og hak forårsløg groft |
5
Færdig
|
Bland grøntsagerne i fadet med fløde, citron og lidt salt og peber |
6
Færdig
|
Anbring fiskestykkerne med persille ovenpå |
7
Færdig
|
Bag 20 minutter midt i en 150 grader varm ovn |