Opskrift: Steaks af helleflynder i ovn
med fennikel og fløde

0 0
Opskrift: Steaks af helleflynder i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 pæne stykker helleflynder
0.5 bdt. persille
1 fed hvidløg
1 citron, saft og skal
1.5 dl piskefløde
1 fennikel
4 forårsløg
Salt, peber

Nem og lækker gæstemad, der får englene til at synge blidt

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

De gange, hvor Spicy Twist har siddet på en restaurant i udlandet og har undladt at vælge en ret med ‘halibut’, kan tælles på mere end én hånd. Vi vidste ganske enkelt ikke, at helleflynder (engelsk: halibut) hed sådan og smagte så godt. Pokkers også!

Næste gang vi ser helleflynder på et menukort, bliver det vores førstevalg. Det er ganske enkelt en fisk i verdensklasse.

Og heldigvis er helleflynder utroligt let at have med at gøre. Bed fiskehandleren skære en pæn steak af helleflynder til hver af dine medspisende, og så skal den bare have 20 minutter i ovnen ved lav varme med lidt urter, citron og fløde.

Oven på fisken lægger du et lag finthakket persille, citronskal og presset hvidløg. Lyder det bekendt? Si si, det er den lækre italienske krydderblanding gremolata, der også forvandler en osso buco milanese til raffineret simremad.

Under fisken ligger et lag tyndt snittet fennikel, der er bedste venner med al slags fisk, og et par forårsløg samt citronsaft og fløde.

Prøv at lyt efter, når du hiver fisken ud af ovnen… Den liflige lyd er engle, der synger, mens de kigger sultent ned på dit fad.

Servér gerne små, fine kartofler og en robust hvidvin til, fx en oversøisk chardonnay eller en pinot gris.

Ingredienser

Antal personer:
4 pæne stykker helleflynder
0.5 bdt. persille
1 fed hvidløg
1 citron, saft og skal
1.5 dl piskefløde
1 fennikel
4 forårsløg
Salt, peber
3 fra 11 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag fisken ud af køleskab 30 minutter inden tilberedning og krydr med salt og peber på begge sider

2
Færdig

Hak persille fint og bland med presset hvidløg og revet citronskal - læg blandingen oven på fisken

3
Færdig

Hæld fløde og citronsaft i bunden af et ovnfast fad

4
Færdig

Skær fennikel papirtyndt - gerne på mandolinjern - og hak forårsløg groft

5
Færdig

Bland grøntsagerne i fadet med fløde, citron og lidt salt og peber

6
Færdig

Anbring fiskestykkerne med persille ovenpå

7
Færdig

Bag 20 minutter midt i en 150 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet skotsk whiskysovs på 15 minutter
forrige
Opskrift: Hjemmelavet skotsk whiskysovs på 15 minutter
Opskrift: Fajitas med kylling
næste
Opskrift: Fajitas med kylling
Opskrift: Hjemmelavet skotsk whiskysovs på 15 minutter
forrige
Opskrift: Hjemmelavet skotsk whiskysovs på 15 minutter
Opskrift: Fajitas med kylling
næste
Opskrift: Fajitas med kylling

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here