Opskrift: Stegt rødspætte – helt enkelt
med nye kartofler og persillesmør

0 0
Opskrift: Stegt rødspætte – helt enkelt

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 rødspætter, rensede
2 dl rugmel
50 g smør
4 spsk. olie
Salt, peber
0.5 citron, i skiver
1 kg nye kartofler, kogte
Persillesmør
100 g smør
3 spsk. persille, hakket
0.5 citron, den revne skal
0.5 tsk. salt

Det fine fiskekød fortjener en helt enkel panering

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

  • Persillesmør

Et par ord om vores opskrift

Del

Heldigvis er det sæson for rødspætte hele året – selv om spisekvaliteten topper i sensommeren. Men det betyder, at det altid er muligt at sætte en helstegt rødspætte på bordet. En kongespise!

Det er selvfølgelig meget nemmere bare at smide rødspættefileter på panden. Men det er med fisk som med kød: Du får meget mere smag, saft og kraft, når du tilbereder fangsten ’på benet’.

Heldigvis er det utrolig nemt at stege hele rødspætter. Først 4-5 minutter på den ene side, så 4-5 minutter på den anden side, og værsgo.

Det fine, hvide rødspættekød er så sart i smagen, at det er synd og skam at panere fisken i både mel, æg og rasp. Al smag forsvinder i stegeskorpe. Rødspætter – og de fleste andre fisk – fortjener en helt enkel panering. Og den består af … rugmel.

Også tilbehøret skal være enkelt: Nye kartofler, smør, persille, citron – evt. en skefuld rabarberkompot. Nogen vælger at servere smør og persille i form af en tyk persillesovs. Vi synes, en skive persillesmør med citronskal er mere elegant. Men smag og behag…

Hvis du køber rødspætterne hos fiskehandlerne, så husk lige at spørge, om rognen er fjernet. Ellers skal du måske selv lige gøre det inden stegningen.

Ingredienser

Antal personer:
4 rødspætter, rensede
2 dl rugmel
50 g smør
4 spsk. olie
Salt, peber
0.5 citron, i skiver
1 kg nye kartofler, kogte
Persillesmør
100 g smør
3 spsk. persille, hakket
0.5 citron, den revne skal
0.5 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at lave persillesmør: Bland alle ingredienser sammen - form til en rulle – og frys rullen ned mindst 30 minutter

2
Færdig

Vend rødspætterne i rugmel

3
Færdig

Steg i smør og olie ved middelhøjvarme i 4-5 minutter på hver side

4
Færdig

Start med at stege den runde, mørke side

5
Færdig

Drys med salt og peber undervejs

6
Færdig

Servér rygende varm fra panden med citron, kartofler og skiver af persillesmør

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Råkostsalat med spidskål
forrige
Opskrift: Råkostsalat med spidskål
Opskrift: Forfriskende Moscow Mule
næste
Opskrift: Forfriskende Moscow Mule
Opskrift: Råkostsalat med spidskål
forrige
Opskrift: Råkostsalat med spidskål
Opskrift: Forfriskende Moscow Mule
næste
Opskrift: Forfriskende Moscow Mule

Tilføj Din Kommentar