Ingredienser
-
1 stilk mynte
-
5 cl vodka
-
0.5 lime, saften
-
2.5 dl ginger beer
-
Masser af is
Et par ord om vores opskrift
Drinken Moscow Mule blev opfundet på en bar i Los Angeles i 1941, da en eksilrussisk kvinde forsøgte at sælge ejeren nogle kobberkrus, hun havde haft med fra Rusland. Barejeren havde omvendt svært ved at få amerikanerne til at drikke vodka – de var mere til øl og majswhisky – og så nu en forretningsmulighed.
Efter nogle forsøg blev Moscow Mule født, og oprindeligt blev den således serveret af kobberkrus, der holder drinken kold længere. Som i ethvert rigtigt eventyr endte historien lykkeligt: Den stakkels kvinde fik afsat sine kobberkrus, barejeren satte gang i vodkasalget, og amerikanerne fik en ny yndlingsdrink.
Den krydrede smag af ginger beer (eller til nød ginger ale) står forrygende til den friske lime og den let sparkende vodka. Mynten er vores lille twist og kan sagtens undværes – den smager bare drøngodt i sammenhængen.
Husk is. Masser af is.
Ingredienser
1 stilk mynte | |
5 cl vodka | |
0.5 lime, saften | |
2.5 dl ginger beer | |
Masser af is |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Mas myntestilken med en ske i et drinkglas, så smagen frigøres |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser i nævnte rækkefølge |
3
Færdig
|
Rør rundt |
4
Færdig
|
Skål |