Ingredienser
-
250 g markchampignon
-
2 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
Marinade
-
2 spsk. olivenolie
-
1 spsk. citronsaft
-
0.5 fed hvidløg, knust
-
1 tsk. muskatnød, revet
-
4 stængler persille, finthakket
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Sydeuropæerne kan noget med grøntsager. Med nogle ganske få kunstgreb forvandler de markedets friske råvarer til skønne små retter, hvor de enkelte bestanddele tydeligt kan smages.
Her til lands har vi i årtier skåret vores champignoner i skiver og druknet dem i cremet sovs. Jo, jo – flødestuvede svampe smager skam dejligt, men særligt raffineret er det nu ikke, vel?
Et eller andet sted i Spanien fik vi engang et fadfuld tapas, hvoraf én af dem minder en del om denne opskrift. Helstegte markchampignon marineret i noget god olie, citron, hvidløg, persille og en helt femte smag, som var umulig at dechifrere. Måske muskat?
Disse svampe kræver lang tid på panden, men de er alle anstrengelserne værd. Brug dem som tapas eller som tilbehør til noget lækkert, stegt kød.
Ingredienser
250 g markchampignon | |
2 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt | |
Marinade |
|
2 spsk. olivenolie | |
1 spsk. citronsaft | |
0.5 fed hvidløg, knust | |
1 tsk. muskatnød, revet | |
4 stængler persille, finthakket | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg de hele champignon længe, længe, længe på panden i olie og salt |
2
Færdig
|
Ideen er at trække så meget som muligt af vandindholdet ud |
3
Færdig
|
Når du ikke orker mere, så vend svampene i marinaden |
4
Færdig
|
Retten må gerne stå og trække 20-30 minutter |