Ingredienser
-
Kartoffelmos
-
1 kg kartofler
-
0.5 l vand
-
0.2 kogevand heraf bruges til mosen
-
3 spsk. olivenolie
-
1 æg
-
1 tsk. salt
-
Hvid sovs
-
30 g olivenolie
-
3 spsk. mel
-
3 dl kogevand
-
Fyld
-
1 squash
-
2 gulerødder
-
2 bdt. dild
-
400 g laks
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
En engelsk cottage pie består af noget lækkert fyld, som begraves under et lag kartoffelmos og bages i ovnen. Det er naturligvis mad, som alle mennesker kan lide, også børn og kræsne mænd.
Den vel nok mest berømte cottage pie er Shepherd’s Pie, hvor fyldet består af en lamme- eller oksekødsstuvning.
En anden klassisk kombination i det britiske køkken er laks og dild. Disse to herligheder passer smagsmæssigt sammen som fod i hose.
Englænderne har dog en trist tendens til først at dampe laksen i smadder, før de bager den en halv time i ovnen med de øvrige ingredienser. Well, så er man i hvert fald sikker på, at laksen er helt død!
I vores verden skal hverken laks eller grøntsager tilberedes før den fælles ovnbagning. En halv times varme er mere end rigeligt til at gennembage hele molevitten – og give kartoffelmosen en smukt gylden farve.
Vi foreslår en sundere version end normalt. Olivenolie (der er vildt sundt) erstatter smør, mens kogevand fra kartoflerne erstatter mælk. Og bare rolig, den skønne pie smager stadig både syndigt og lækkert.
Mange af de bedre britiske pubs serverer en eller anden form for cottage pie, så hvis du laver mad udelukkende til voksne mennesker, kan et velskænket krus øl varmt anbefales til. Cheers!
Ingredienser
Kartoffelmos |
|
1 kg kartofler | |
0.5 l vand | |
0.2 kogevand heraf bruges til mosen | |
3 spsk. olivenolie | |
1 æg | |
1 tsk. salt | |
Hvid sovs |
|
30 g olivenolie | |
3 spsk. mel | |
3 dl kogevand | |
Fyld |
|
1 squash | |
2 gulerødder | |
2 bdt. dild | |
400 g laks | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl kartoflerne, skær i mindre stykker og kog 15 minutter i vandet |
2
Færdig
|
Gem kogevandet - noget skal bruges til mosen, noget til den hvide sovs |
3
Færdig
|
Brug en elpisker til at piske alle ingredienser til mos sammen - tilsæt først æg og salt mod slutningen |
4
Færdig
|
Varm olien op ved middelvarme, rør mel i og tilsæt kogevand efterhånden, som sovsen tykner - den bliver meget tyk på et par minutter |
5
Færdig
|
Riv squash og pres vandet fra |
6
Færdig
|
Riv gulerødder, hak dild fint, befri laks for skind og skær i 1,5 x 1,5 cm store tern |
7
Færdig
|
Bland sovs, squash, gulerødder, dild, laks og krydderier i en skål |
8
Færdig
|
Hæld blandingen i et ildfast fad smurt med lidt olie og fordel kartoffelmosen ovenpå |
9
Færdig
|
Bag din laksepie 30 minutter i en 180 grader varm ovn |