Opskrift: Sunde frikadeller uden æg
- med timian, havregryn og skyr

0 0
Opskrift: Sunde frikadeller uden æg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g oksekød, 6%
1 løg, revet
1 gulerod, revet
2 spsk. skyr
2 spsk. havregryn
1 spsk. timian
1.5 tsk. salt, peber
25 g smør
4 spsk. olie

Vi har brugt magert oksekød i frikadellerne, men kalv/flæsk eller lam er lige så godt

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I gamle dage var frikadeller ensbetydende med en fars bestående af svinekød, æg, løg, mel, mælk, salt og peber. Sådan var det bare, og ingen tænkte videre over dét. En frikadelle var en frikadelle var en frikadelle.

Men så begyndte danskerne at rejse og få smag for andre køkkener. Kogebogsmarkedet eksploderede. Og internettet kom til – med inspiration fra hele verden.

I dag kan man heldigvis slippe afsted med at putte alt muligt i sine frikadeller, så de bliver lidt sjovere og mere overraskende at spise – og ikke mindst sundere.

Havregryn er sundere end hvedemel. Skyr er sundere end mælk. Revet gulerod og løg er sundere end bare revet løg. Timian giver meget mere smag end blot salt og peber. Og æg er slet ikke nødvendigt.

Ud over de nævnte småændringer har vi brugt magert, hakket oksekød i vores sunde frikadeller uden æg. Men hvis du foretrækker hakket kalv/flæsk eller lam, får du uden tvivl nogle lige så lækre deller.

Som tilbehør til frikadeller kan du jo overveje klassikeren fra mormors tid… Se vores opskrift på en lidt sundere udgave af stuvet hvidkål.

Ingredienser

Antal personer:
400 g oksekød, 6%
1 løg, revet
1 gulerod, revet
2 spsk. skyr
2 spsk. havregryn
1 spsk. timian
1.5 tsk. salt, peber
25 g smør
4 spsk. olie
3 fra 20 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alle ingredienser (minus fedtstof) hurtigt sammen til en fugtig fars

2
Færdig

Lad farsen hvile køligt i 20 minutter

3
Færdig

Form frikadellerne med en spiseske og den ene håndflade

4
Færdig

Giv frikadellerne et lille tryk, så de bliver let flade, når du sætter dem på panden

5
Færdig

Steg frikadellerne ved middelhøj varme i rigeligt fedtstof 5-7 minutter på hver side

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Thai kylling i grøn karry
forrige
Opskrift: Thai kylling i grøn karry
Opskrift: Hjemmelavet juice af gulerødder, ingefær og citron
næste
Opskrift: Hjemmelavet juice af gulerødder, ingefær og citron
Opskrift: Thai kylling i grøn karry
forrige
Opskrift: Thai kylling i grøn karry
Opskrift: Hjemmelavet juice af gulerødder, ingefær og citron
næste
Opskrift: Hjemmelavet juice af gulerødder, ingefær og citron

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here