Ingredienser
-
400 g oksekød, 6%
-
1 løg, revet
-
1 gulerod, revet
-
2 spsk. skyr
-
2 spsk. havregryn
-
1 spsk. timian
-
1.5 tsk. salt, peber
-
25 g smør
-
4 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
I gamle dage var frikadeller ensbetydende med en fars bestående af svinekød, æg, løg, mel, mælk, salt og peber. Sådan var det bare, og ingen tænkte videre over dét. En frikadelle var en frikadelle var en frikadelle.
Men så begyndte danskerne at rejse og få smag for andre køkkener. Kogebogsmarkedet eksploderede. Og internettet kom til – med inspiration fra hele verden.
I dag kan man heldigvis slippe afsted med at putte alt muligt i sine frikadeller, så de bliver lidt sjovere og mere overraskende at spise – og ikke mindst sundere.
Havregryn er sundere end hvedemel. Skyr er sundere end mælk. Revet gulerod og løg er sundere end bare revet løg. Timian giver meget mere smag end blot salt og peber. Og æg er slet ikke nødvendigt.
Ud over de nævnte småændringer har vi brugt magert, hakket oksekød i vores sunde frikadeller uden æg. Men hvis du foretrækker hakket kalv/flæsk eller lam, får du uden tvivl nogle lige så lækre deller.
Som tilbehør til frikadeller kan du jo overveje klassikeren fra mormors tid… Se vores opskrift på en lidt sundere udgave af stuvet hvidkål.
Ingredienser
400 g oksekød, 6% | |
1 løg, revet | |
1 gulerod, revet | |
2 spsk. skyr | |
2 spsk. havregryn | |
1 spsk. timian | |
1.5 tsk. salt, peber | |
25 g smør | |
4 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser (minus fedtstof) hurtigt sammen til en fugtig fars |
2
Færdig
|
Lad farsen hvile køligt i 20 minutter |
3
Færdig
|
Form frikadellerne med en spiseske og den ene håndflade |
4
Færdig
|
Giv frikadellerne et lille tryk, så de bliver let flade, når du sætter dem på panden |
5
Færdig
|
Steg frikadellerne ved middelhøj varme i rigeligt fedtstof 5-7 minutter på hver side |