Ingredienser
-
1 håndfuld kokosmel
-
1 håndfuld mandler
-
180 g dadler, uden sten
-
1 ds. sorte bønner
-
3 spsk. kokosolie
-
3 spsk. kakao
-
1 spsk. ægte rom
-
0.25 tsk. salt
-
Topping: Kokos, krymmel, kakao, eller hvad du synes
Et par ord om vores opskrift
Rygterne siger, at bageren i gamle dage lavede studenterbrød og romkugler af kagerester. Med lidt romessens i dejen og krymmel på toppen var der ingen, der opdagede noget.
Selv om det på en måde er en forløber for vore dages ”Stop Madspild”, er det ikke særlig rart at tænke på at spise kageaffald. Vi vil hellere fylde noget godt og sundt i kroppen.
Denne opskrift på hjemmelavede romkugler indeholder sorte bønner og dadler i stedet for kagerester. Ren vegetarkost. Men sjovt nok smager de næsten som bagerens syndige romkugler. Enjoy!
Ingredienser
1 håndfuld kokosmel | |
1 håndfuld mandler | |
180 g dadler, uden sten | |
1 ds. sorte bønner | |
3 spsk. kokosolie | |
3 spsk. kakao | |
1 spsk. ægte rom | |
0.25 tsk. salt | |
Topping: Kokos, krymmel, kakao, eller hvad du synes |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør kokos og mandler til groft mel på foodprocessoren |
2
Færdig
|
Kør de øvrige ingredienser med |
3
Færdig
|
Rul 24 romkugler og tril dem i din favorittopping |
4
Færdig
|
Lad kuglerne samle sig 1 time i køleskab før servering |