Opskrift: Hjemmelavet Sydamerikansk tomatsalsa (salsa criolla)
med lime, chili og koriander

0 0
Opskrift: Hjemmelavet Sydamerikansk tomatsalsa (salsa criolla)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g tomater
1 rødløg
1 stængel blegselleri
1 grøn chili
1 fed hvidløg
1 bdt. koriander
1 lime, saften
3 spsk. olivenolie
0.5 tsk. salt

Sprælsk tilbehør, der passer til al slags mad

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Tomatsalsa er en sydamerikansk specialitet, hvori typisk indgår friske røde tomater, løg, chili, limesaft, olivenolie og koriander. Ingredienserne skal hakkes i små tern, så salsaen kan bruges som koldt, frisk tilbehør eller en grov ”sovs” til stegt kød, stegt fisk, madpandekager eller alt muligt andet.

Tomatsalsa spises overalt i Sydamerika, og ingredienserne varierer fra land til land, fra by til by, fra kok til kok. I de store bøffers paradis, Argentina, findes en variant af tomatsalsa, der hedder salsa criolla. Her bruger man nogle steder peberfrugt og eddike, hvor vi i stedet foreslår blegselleri og lime. Men ellers er ingredienserne nogenlunde de samme som i denne opskrift.

Du kan sagtens lave din hjemmelavede tomatsalsa mange timer i forvejen og stille på køl. Salten vil trække væske ud af grøntsagerne, så salsaen bliver mere flydende, men pyt: Saften smager fantastisk (nærmest som gazpacho) og er lige til at drikke fra skålen.

I stedet for en grøn chili kan du bruge ½ tsk. chiliflager eller bare et drys peber. Men det er altså meningen, at en tomatsalsa skal pirre smagsløgene lidt.

Brug hjemmelavet tomatsalsa som tilbehør til dit grillede kød eller til en portion mexicanske madpandekager, enchiladas.

Ingredienser

Antal personer:
300 g tomater
1 rødløg
1 stængel blegselleri
1 grøn chili
1 fed hvidløg
1 bdt. koriander
1 lime, saften
3 spsk. olivenolie
0.5 tsk. salt
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær grøntsagerne i små tern med en skarp kniv

2
Færdig

Hak chili & hvidløg fint

3
Færdig

Hak koriander (blade og stilke) groft

4
Færdig

Bland alle ingredienser sammen

5
Færdig

Lad trække mindst 15 minutter før servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Wraps med lynmarineret laks
forrige
Opskrift: Wraps med lynmarineret laks
Opskrift: Skindstegt kulmulefilet
næste
Opskrift: Skindstegt kulmulefilet
Opskrift: Wraps med lynmarineret laks
forrige
Opskrift: Wraps med lynmarineret laks
Opskrift: Skindstegt kulmulefilet
næste
Opskrift: Skindstegt kulmulefilet

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here