Ingredienser
-
300 g tomater
-
1 rødløg
-
1 stængel blegselleri
-
1 grøn chili
-
1 fed hvidløg
-
1 bdt. koriander
-
1 lime, saften
-
3 spsk. olivenolie
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Tomatsalsa er en sydamerikansk specialitet, hvori typisk indgår friske røde tomater, løg, chili, limesaft, olivenolie og koriander. Ingredienserne skal hakkes i små tern, så salsaen kan bruges som koldt, frisk tilbehør eller en grov ”sovs” til stegt kød, stegt fisk, madpandekager eller alt muligt andet.
Tomatsalsa spises overalt i Sydamerika, og ingredienserne varierer fra land til land, fra by til by, fra kok til kok. I de store bøffers paradis, Argentina, findes en variant af tomatsalsa, der hedder salsa criolla. Her bruger man nogle steder peberfrugt og eddike, hvor vi i stedet foreslår blegselleri og lime. Men ellers er ingredienserne nogenlunde de samme som i denne opskrift.
Du kan sagtens lave din hjemmelavede tomatsalsa mange timer i forvejen og stille på køl. Salten vil trække væske ud af grøntsagerne, så salsaen bliver mere flydende, men pyt: Saften smager fantastisk (nærmest som gazpacho) og er lige til at drikke fra skålen.
I stedet for en grøn chili kan du bruge ½ tsk. chiliflager eller bare et drys peber. Men det er altså meningen, at en tomatsalsa skal pirre smagsløgene lidt.
Brug hjemmelavet tomatsalsa som tilbehør til dit grillede kød eller til en portion mexicanske madpandekager, enchiladas.
Ingredienser
300 g tomater | |
1 rødløg | |
1 stængel blegselleri | |
1 grøn chili | |
1 fed hvidløg | |
1 bdt. koriander | |
1 lime, saften | |
3 spsk. olivenolie | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær grøntsagerne i små tern med en skarp kniv |
2
Færdig
|
Hak chili & hvidløg fint |
3
Færdig
|
Hak koriander (blade og stilke) groft |
4
Færdig
|
Bland alle ingredienser sammen |
5
Færdig
|
Lad trække mindst 15 minutter før servering |