Opskrift: Nemme syltede ferskner
med kardemomme og stjerneanis

0 0
Opskrift: Nemme syltede ferskner

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg ferskner
Syltelage
1 l vand
500 g sukker
1 citron, saften
10 kardemommekapsler
2 stjerneanis

Mormors hofdessert med et lille twist

Ingredienser

  • Syltelage

Et par ord om vores opskrift

Del

I ikke så gamle dage var en af de mest udbredte desserter i Danmark dåsefrugt med flødeskum. Det var nemt og bekvemt, og alle kunne lide de bløde frugter i den søde sirup. De avancerede husmødre rev måske lidt chokolade over og hakkede en håndfuld nødder.

De to topscorere var nok dåseananas – og dåseferskner. Og bevares, dåseferskner i den medfølgende lage smager skam fint.

Men naturligvis smager hjemmesyltede ferskner endnu bedre. De er friskere, sprødere, og lagen er lidt mere interessant.

De fleste bruger ‘bare’ vanilje i lagen. Enten en vaniljestang, hvor kornene skrabes ud, og både korn og stang koges med – eller vaniljesukker. Det kan du også ’bare’ gøre, hvis du prøver at ramme den klassiske smag af dåseferskner.

Men hvis du synes, det kunne være sjovt med et diskret lille twist på mormors hofdessert, så prøv med stjerneanis og kardemomme i stedet. De to krydderier dominerer bestemt ikke det samlede smagsbillede, men de giver lige et pift fra de varme lande.

At lave hjemmesyltede ferskner er næsten lige så nemt som at klø sig i nakken. Du koger en lage af vand, sukker, krydderier og citronsaft sammen på 10 minutter. Så plumper du de hele ferskner ned i lagen og koger videre i 5 minutter. Bagefter lader du fersknerne stå og mørne i den varme lage, mens de køler af. Til sidst hiver du fersknerne op af lagen, trækker skindet af dem, halverer dem og hælder dem i et sylteglas sammen med så meget lage, der er plads til i glasset.

Den samlede arbejdsindsats er ikke meget mere end 10 minutter. Easy-peasy.

Hvis du vil gemme fersknerne længe, så husk at skylle glasset med atamon. Hvis du derimod vil spise fersknerne inden for de næste 14 dage, så bare opbevar dem på køl uden atamon.

Syltede ferskner smager faktisk allerbedst, når de serveres køligt. For eksempel sammen med denne vaniljecreme, som vi normalt bruger til brændte figner.

Eller med flødeskum lige som hjemme hos mormor.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg ferskner
Syltelage
1 l vand
500 g sukker
1 citron, saften
10 kardemommekapsler
2 stjerneanis
3 fra 41 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skyl fersknerne og snit et overfladisk kryds i toppen af hver, så de bliver lettere at pille

2
Færdig

Kog alle ingredienser til syltelage i 10 minutter - kardemommekapslerne skal lige have et gok, så de åbner sig

3
Færdig

Plump de hele ferskner ned i lagen og kog videre i 5 minutter

4
Færdig

Lad fersknerne køle af i lagen

5
Færdig

Pil skindet af fersknerne og halvér dem med en skarp kniv

6
Færdig

Læg de halve ferskner i et sylteglas og si lagen ned i glasset – så meget, som der er plads til

7
Færdig

Opbevar fersknerne på køl i op til 14 dage

8
Færdig

Hvis du vil gemme fersknerne længere, så husk at skylle sylteglasset med atamon og kogende vand først - nu kan du opbevare fersknerne et mørkt, ikke for varmt sted i mindst 1 måned

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Den klassiske rejecocktail
forrige
Opskrift: Klassisk rejecocktail
Opskrift: Hjemmelavet dilddip til chips
næste
Opskrift: Hjemmelavet dilddip til chips
Opskrift: Den klassiske rejecocktail
forrige
Opskrift: Klassisk rejecocktail
Opskrift: Hjemmelavet dilddip til chips
næste
Opskrift: Hjemmelavet dilddip til chips

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here