Ingredienser
-
300 g grønkål
-
4 gulerødder
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. rosmarin
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
6 æg
-
1 dl græsk yoghurt
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
250 g små tomater
-
200 g feta
Et par ord om vores opskrift
Det er meget nemmere at lave omelet i ovn end på pande. Eller æggekage, om du vil. Samtidig sparer du en pæn sjat fedtstof, så det er oven i købet en sundere tilberedningsmetode.
Sundheden går igen i fyldet: Grønkål, gulerødder, løg, hvidløg, tomater – og smuldret feta på toppen for at binde smagsoplevelsen sammen.
Du kan naturligvis bruge andre kombinationer af grøntsager, og du kan benytte en anden ost som topping. Eller helt droppe osten for den sags skyld.
Som tilbehør til denne nemme, sunde og velsmagende vegetar omelet kan du servere smørristet rugbrød drysset med flagesalt.
Ingredienser
300 g grønkål | |
4 gulerødder | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. rosmarin | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
6 æg | |
1 dl græsk yoghurt | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
250 g små tomater | |
200 g feta |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Riv grønkålen af stokkene, skyl grundigt og hak kålen groft |
2
Færdig
|
Skær de øvrige grøntsager (minus tomater) i mundrette stykker |
3
Færdig
|
Steg grønkål og grøntsager i olien, til kålen falder sammen, og løgene bliver blanke - tilsæt krydderierne |
4
Færdig
|
Fór et ovnfast fad med bagepapir og hæld grøntsagerne i |
5
Færdig
|
Pisk æg, yoghurt, salt og peber sammen og hæld over grøntsagerne |
6
Færdig
|
Tryk de hele tomater ned i fyldet rundt omkring i fadet |
7
Færdig
|
Smuldr fetaen over det hele |
8
Færdig
|
Bag 20 minutter i en 200 grader varm ovn - eller til æggestanden er størknet |