Ingredienser
-
500 g rabarber
-
2 dl hyldeblomstsaft
-
1 dl vand
-
3 spsk. citronsaft
-
1 spsk. sukker
-
1 stjerneanis, knust
-
0.25 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Ved at sylte rabarber i stedet for at koge rabarberkompot kan du bevare strukturen, men stadig tilføre den nødvendige sødme, så de sure stængler bliver til at spise.
Syltet rabarber pynter på tallerkenen, og så smager det genialt til al slags stegt kød: Kylling, lam, vildt, flæskesteg, gammeldags oksesteg…
Der er kun få minutters reel arbejdstid i at sylte rabarber. De små rabarberstykker skal have et hurtigt opkog i hyldeblomstsaft, og herefter skal de stå og suge sødme til sig et par timer. Så enkelt er det.
Som krydderi til syltet rabarber bruger vi den lakridsagtige stjerneanis, hvis smag står flot til den friske rabarber. Du kan også bruge kornene fra ½ vaniljestang eller fra 10 kardemommekapsler.
Den overskydende saft fra de syltede rabarber smager fantastisk i drinks eller fortyndet med lidt danskvand.
Ingredienser
500 g rabarber | |
2 dl hyldeblomstsaft | |
1 dl vand | |
3 spsk. citronsaft | |
1 spsk. sukker | |
1 stjerneanis, knust | |
0.25 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de rensede rabarber i skrå, aflange stykker (ca. 1,5 cm) |
2
Færdig
|
Kog de øvrige ingredienser sammen |
3
Færdig
|
Hæld rabarberne ned i lagen og giv et hurtigt opkog |
4
Færdig
|
Lad stå i gryden og trække mindst 2 timer, gerne flere dage |
5
Færdig
|
Si saften fra, når du serverer de syltede rabarber |