Ingredienser
-
8 små artiskokker
-
75 g smør
-
2 spsk. frisk basilikum, hakket
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 tsk. citronsaft
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Forskellen på tilberedning af store artiskokker og små artiskokker er ene og alene kogetiden.
De små, grøn-lilla artiskokker er halv størrelse af store artiskokker og skal derfor kun have den halve kogetid: 15 minutter. Beregn 2 små artiskokker pr. person
I øvrigt behandler du store og små artiskokker ens:
- Vrid stilken af
- Skær den øverste halvdel af bladene af
- Skyl artiskokkerne for at fjerne evt. jord
- Kog de små artiskokker 15 minutter
- De yderste blade kan du kun spise bunden af
- De inderste blade er så fine og møre, at de kan spises hele
- Skrab evt. fimrehår af hjertet og spis det hele
- Som tilbehør til både store og små artiskokker smager smør og salt altid pragtfuldt.
Det er er en god idé at smelte smørret, så artiskokbladene nemt kan dyppes i. Og når du alligevel er i gang med gryde og smør, så hak lidt frisk basilikum, knus et fed hvidløg og dryp en smule citronsaft i. Voila: Basilikumsmør.
Et glas kølig riesling er heller ikke noget dårligt match til de små artiskokker.
Ingredienser
8 små artiskokker | |
75 g smør | |
2 spsk. frisk basilikum, hakket | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 tsk. citronsaft | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
TilberedningVrid forsigtigt stilken af artiskokkerne, så du får flest muligt af de trevlede tråde med – og skær den øverste halvdel af bladene |
2
Færdig
|
KogetidKog artiskokkerne 15 minutter i rigeligt vand, salt og et par citronskiver |
3
Færdig
|
TilbehørSmelt smørret, rør de øvrige ingredienser i - og brug basilikumsmørret til at dyppe bladene i samt smøre på artiskokhjertet |