Ingredienser
-
5 cl tequila
-
1.5 dl tonic
-
2 cl limesaft
-
Is, masser
-
Evt. fint salt/sukker
Et par ord om vores opskrift
En gin & tonic smager altid godt – lige fra midt på eftermiddagen, til du dratter omkuld om aftenen. En G&T smager godt før og efter maden, sommer og vinter, i indland og udland.
Faktisk smager alle drinks med tonic pragtfuldt: Prøv rom & tonic, vermouth & tonic, pink & tonic –
– så naturligvis er en T’n’T – Tequila and Tonic – også en herlig frækkert. Tequila gør drinken lidt skarpere, lidt festligere, lidt farligere, lidt mere mexicansk.
Om tequila slår hårdere end anden sprut, er der mange meninger om. Nogen siger, at når alkoholprocenten i to flasker spiritus er ens, er virkningen den samme. Andre – heriblandt vi i Spicy Twists tequila-team – synes, at man bliver en kende mere påvirket af tequila end af fx gin, selv om der står 40% vol. på begge flasker.
Måske er det med virkningen bare noget psykologisk? I hvert fald fik vi lyst til at synge Speedy Gonzales efter et par T’n’T’s.
I de officielle opskrifter på Tequila & Tonic skal der saltkant på glasset. Fuldstændigt ligesom på en Salty Dog. Vi synes dog, at en blanding af salt og sukker smager bedre … en ren saltkant minder lidt for meget om blegfede rockere med blå tatoveringer og bar mave.
Vil du dupere rosset, serverer du lige en skålfuld hjemmesaltede mandler og nødder til din T’n’T.
Ingredienser
5 cl tequila | |
1.5 dl tonic | |
2 cl limesaft | |
Is, masser | |
Evt. fint salt/sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ønsker du salt/sukker-kant på glasset, skal du først fugte kanten på et pænt glas med lime og køre den rundt i salt/sukker |
2
Færdig
|
Rør tequila, tonic, lime og is sammen i glasset og servér straks |
3
Færdig
|
Salud, amigo! |