Opskrift: Hjemmelavet teriyaki-sovs
med soya, ingefær og brun farin

0 0
Opskrift: Hjemmelavet teriyaki-sovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. majsstivelse
1 dl vand
1 fed hvidløg, knust
15 g frisk ingefær, revet
0.5 dl soya
2 spsk. brun farin
1 spsk. sirup
2 tsk. sesamolie

Den japanske udgave af brun sovs – mums!

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi vil næsten vove den påstand: Hvis du ikke har smagt teriyaki-sovs før, så har du endnu ikke smagt din yndlingssovs!

Teriyaki-sovs smager lidt salt, lidt sødt, lidt krydret. Konsistensen er hverken tyk eller tynd, bare helt tilpas. Man kan kalde det en japansk form for brun sovs, som er vildt lækker sammen med al slags stegt eller grillet mad:

  • Stegt eller grillet kød – kylling, kalkun, and, svinekød, oksekød
  • Stegt eller grillet fisk – tun, laks, sværdfisk, marlin
  • Stegte eller grillede grøntsager
  • Stegte nudler

Se også vores opskrift på japansk hakkebøf.

I modsætning til dansk brun sovs er teriyaki-sovs langt sundere og langt mere anvendelig i mange forskellige sammenhænge.

Skal man sammenligne med andre sovser, smager teriyaki-sovs hen i retning af østerssovs og hoisinsovs.

Teriyaki er sammensat af to japanske ord. Teri betyder noget i retning af glinsende eller glaseret. Yaki betyder stegt eller grillet.

Vores opskrift på teriyaki-sovs er ikke 100% japansk. Vi undlader at bruge den særlige eddike mirin, som de fleste danskere alligevel ikke har i huset. Til gengæld tilsætter vi lidt hvidløg og ingefær, som det er almindeligt i England og USA. Det giver sovsen et skønt pift af Asien.

Sesamolien, der nævnes, kan du evt. tage fra det lag olie, der ligger øverst i et glas tahin. Du kan også bruge andre former for olie.

Sådan bruger du teriyaki-sovs: Steg eller grill dit kød, fisk eller grøntsager næsten færdigt og uden at krydre det på forhånd. Når der mangler et minuts stegetid, så tilsæt sovsen og sørg for, at alt er smurt ind og gennemvarmt, før du serverer. Se vores opskrift på lynstegt oksekød med teriyaki-sovs.

Pas på med at tilsætte teriyaki-sovsen for tidligt, da sukkeret i sovsen let brænder på.

Denne portion teriyaki-sovs rækker til 4 personer. Sovsen kan holde sig 14 dage i en lukket beholder i køleskabet. Lav hellere rigeligt, da sovsen er fuldkommen vanedannende.

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. majsstivelse
1 dl vand
1 fed hvidløg, knust
15 g frisk ingefær, revet
0.5 dl soya
2 spsk. brun farin
1 spsk. sirup
2 tsk. sesamolie
4 fra 14 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør majsstivelse ud i vandet og rør herefter resten af ingredienserne i

2
Færdig

Varm blandingen langsomt op i en gryde, så det ryger, men ikke koger - lad stå og tykne en smule ved middellav varme i 5 minutter, mens du rører engang imellem

3
Færdig

Brug teriyaki-sovsen straks i madlavningen eller opbevar på køl i en lukket beholder

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: T‘n’T - Tequila and Tonic
forrige
Opskrift: T‘n’T – Tequila and Tonic
Opskrift: Sommer-hakkebøf med hvidløgssmør
næste
Opskrift: Sommer-hakkebøf med hvidløgssmør
Opskrift: T‘n’T - Tequila and Tonic
forrige
Opskrift: T‘n’T – Tequila and Tonic
Opskrift: Sommer-hakkebøf med hvidløgssmør
næste
Opskrift: Sommer-hakkebøf med hvidløgssmør

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here