Opskrift: Toast Skagen – svensk rejesalat
med dild og lakserogn

Opskrift: Toast Skagen – svensk rejesalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
350 g rejer
4 stk. toastbrød
20 g smør
Dressing
4 spsk. majonæse
3 spsk. cremefraiche
3 spsk. dild, finthakket
1 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber
Pynt
Lakserogn eller ørredrogn
Dildkviste
Citronsnitter

Nem og fornem forret og frokostret

Ingredienser

  • Dressing

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Trods det danskklingende navn er Toast Skagen – eller skagentoast – en svensk forret og frokostret opfundet i 1950’erne af restauratøren Tore Wretman.

Det ligger temmelig fast, hvad den lækre hapser består af:

  • Smørstegt toast
  • Rejesalat med dild
  • Löjrom
  • Citronsnitte

Lad dig ikke friste til bare at bruge ristet brød. Det er netop det smørristede toastbrød, som gør hele forskellen. Det føles lidt syndigt, lidt luksuriøst og er en sprød og ualmindeligt velsmagende basis for maden.

Rejesalaten skal være spækket med rejer. Ikke noget med at spare her. Toast Skagen er ikke nogen billig mad. Derfor kan du også servere den som en yderst fornem forret.

Dressingen røres typisk af majonæse og cremefraiche samt lidt citronsaft og masser af dild.

På toppen af maden skal der en klat rogn. Svenskerne har selv adgang til den delikate löjrom, som stammer fra en lakselignende fisk. Vi danskere må nok lade os nøje med lakserogn eller ørredrogn – eller til nød rød kaviar.

Pynten består typisk af en lille citronsnitte, en dildkvist og et par rejer, som ikke har forvildet sig ned i dressingen.

Som du kan se på billedet, er Toast Skagen en smuk servering. Hvad du ikke kan se, er, hvor ualmindeligt godt den smager. Og hvor nem den er at lave.

Et køligt glas riesling eller Sancerre – eller en øl og en snaps – får rejerne til at spjætte begejstret med halerne.

God aptit!

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Brug et stort glas til at stikke toastbrødene ud i fine cirkler

2
Færdig

Smelt smørret på panden ved middelhøj varme og steg brødet et par minutter på hver side, til det er brunt og sprødt

3
Færdig

Rør dressingen sammen og vend rejerne i - tag lidt rejer og dildkviste fra til pynt

4
Færdig

Anret rejesalaten overdådigt på brødet

5
Færdig

Pynt med en solid klat lakserogn eller ørredrogn, en citronsnitte, et par rejer og en dildkvist

6
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Tre vilde sild
forrige
Opskrift: Tre vilde sild
Opskrift: Den ikoniske Sidecar cocktail (3 versioner)
næste
Opskrift: Den ikoniske Sidecar cocktail (3 versioner)
Opskrift: Tre vilde sild
forrige
Opskrift: Tre vilde sild
Opskrift: Den ikoniske Sidecar cocktail (3 versioner)
næste
Opskrift: Den ikoniske Sidecar cocktail (3 versioner)