• Forside
  • Drinks
  • Opskrift: Den ikoniske Sidecar cocktail (3 versioner)

Opskrift: Den ikoniske Sidecar cocktail (3 versioner)
med cognac, Cointreau og citron

Opskrift: Den ikoniske Sidecar cocktail (3 versioner)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 cl cognac eller brandy
3 cl Cointreau
2 cl citronsaft
5 cl iskold danskvand

Vi introducerer en blidere version af cognac-drinken Sidecar

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Sidecar er en af de klassiske cocktails, der er opfundet for over 100 år siden og drukket af generationer af livsnydere før os.

Historien om Sidecar er pudsig, men givetvis en myte fra ende til anden. Drinken skal være (op)fundet af en amerikansk kaptajn i hæren, der var udstationeret i Paris under Første Verdenskrig – og opkaldt efter sidevognen på hans motorcykel.

Drinkens bestanddele er ret logiske, for hvad drak man meget af i Frankrig those days? Cognac og Cointreau, naturellement.

Gennem tiden har både engelske og amerikanske bartendere dog hævdet, at det var dem, der opfandt Sidecar. Det kan vi i princippet være ligeglade med, ikke sandt?

Og så alligevel ikke. For der er nemlig opstået to skoler, som hver især påstår, at DERES blandingsforhold er det korrekte.

Før vi kommer til de to skoler, så tillad os en helt personlig kommentar: Uanset hvilken skole du vælger at følge, bliver det en ret intens cocktail. Enten meget syrlig eller meget stærk.

Derfor har vi på Spicy Twists cocktailredaktion lavet vores egen version, som er en del mildere og minder mere om de drinks, man drikker nu om dage. Vi respekterer, at der ikke skal is i en Sidecar, men vi har til gengæld tilføjet et pænt skvæt iskold danskvand. Et voilà, pludselig kan alle drikke en Sidecar.

Men tilbage til de oprindelige opskrifter:

“Den franske skole” (syrlig)

  • 3 cl cognac
  • 3 cl Cointreau
  • 3 cl citronsaft

“Den engelske skole” (stærk)

  • 5 cl cognac
  • 2 cl Cointreau
  • 2 cl citronsaft

For begge varianter gælder: Shaken, not stirred.

Kigger du hos andre drinkentusiaster, kan du finde flere vidt forskellige bud på det optimale blandingsforhold i en Sidecar. Vores råd er: Følg din personlige smag og din sunde fornuft.

Lad os lige på falderebet forvirre begreberne totalt: I stedet for cognac har vi brugt en god spansk brandy. Og hvorfor ikke? Vores Sidecar er alligevel helt sin egen.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Ryst alle ingredienser sammen

2
Færdig

Servér af et pænt glas

3
Færdig

Skål

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Toast Skagen - svensk rejesalat
forrige
Opskrift: Toast Skagen – svensk rejesalat
Opskrift: Pasta med indigo-rørhatte
næste
Opskrift: Pasta med indigo-rørhatte
Opskrift: Toast Skagen - svensk rejesalat
forrige
Opskrift: Toast Skagen – svensk rejesalat
Opskrift: Pasta med indigo-rørhatte
næste
Opskrift: Pasta med indigo-rørhatte