Ingredienser
-
400 g cherrytomater
-
2 skalotteløg
-
3 spsk. revet parmesan
-
20 basilikumblade (eller anden krydderurt)
-
Dressing
-
2 spsk. olivenolie
-
1 spsk. balsamico
-
1 spsk. soya
-
1 spsk. ketchup
Et par ord om vores opskrift
I en ægte tomatcarpaccio er det tyndt skårne oksekød erstattet af tyndt skårne tomater. Herpå drysser vi tynde løgskiver, en superlækker (og nem) dressing, revet parmesan og basilikum (eller anden krydderurt). En frisk, lækker og helt ukompliceret sommersalat, ganske enkelt.
Læs mere om tomatcarpaccio efter opskriften.
Ingredienser
400 g cherrytomater | |
2 skalotteløg | |
3 spsk. revet parmesan | |
20 basilikumblade (eller anden krydderurt) | |
Dressing |
|
2 spsk. olivenolie | |
1 spsk. balsamico | |
1 spsk. soya | |
1 spsk. ketchup |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Find et pænt fad frem |
2
Færdig
|
Anret tyndt skårne tomater i bunden af fadet |
3
Færdig
|
Drys tynde skiver løg over |
4
Færdig
|
Pisk dressingen sammen og hæld over |
5
Færdig
|
Flemming Lund Blixt |
6
Færdig
|
Pynt med basilikumblade |
Mere om tomatcarpaccio som salat til sommermaden
Tomatcarpaccio er et oplagt alternativ til den klassiske tomatsalat som tilbehør til sommermaden.
Og her tænker vi enten på den italienske tomatsalat caprese, hvor tomaterne ledsages af frisk mozzarellaost og basilikumblade.
Eller den hellenistiske Greek Salad med agurker, løg, bredbladet persille og fetaost.
Í en tomatcarpaccio tager vi udgangspunkt i kødudgaven, hvor en ægte italiensk carpaccio (der bruges som forret eller frokostret) ofte består af tyndt skåret oksekød, frisk basilikum, parmesan og olivenolie.
Her har vi erstattet det tyndt skårne oksekød af næsten lige så tyndt skårne cherrytomater, suppleret med løg og en ganske enkel dressing.
Denne tomatcarpaccio tager 10 minutter at bikse sammen, og 2 af minutterne skal du bruge på at pynte fint med basilikumblade eller en anden krydderurt (vi havde frisk oregano i en krukke på terrassen).
Perfekt tilbehør til al slags grillkød, fisk og andre grøntsagsretter.