Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
3 stængler blegselleri
-
1 fennikel
-
1 squash
-
1 rød peber
-
1 ds. flået tomat
-
4 dl vand
-
1 spsk. balsamico
-
1 chili (evt. uden kerner)
-
2 tsk. salt
-
7 korn allehånde, knust
-
1 tsk. tørret basilikum
-
1 tsk. tørret oregano
-
1 ds. hvide bønner (3-400 g)
-
0.5 bdt. bredbladet persille
Et par ord om vores opskrift
Minestrone er en tyk, italiensk grøntsagssuppe, som Mama laver af de grøntsager, der nu er i sæson. Men ofte tomat, løg, hvidløg, gulerødder, blegselleri…
Der findes ikke én rigtig opskrift på minestronesuppe. Det afhænger som sagt af de forhåndenværende grøntsager. Hovedreglen er kun, at suppen skal være tyk, mættende og fuld af smag.
Tyk bliver minestronesuppen, fordi den er helt proppet med møre grøntsager. Mættende bliver suppen traditionelt, fordi man supplerer med pasta eller ris – i denne veganske version bruger vi hvide bønner i stedet (det smager heldigvis endnu bedre).
Apropos hvide bønner: Du kan få dem på dåse. Men du kan også købe en pose tørrede bønner meget billigt: Læg et par håndfulde bønner i blød 8-10 timer og kog dem i frisk vand 1 times tid. Bønnerne svulmer op og bliver bløde og lækre.
Den store italienske smag stammer som regel fra bl.a. bacon (pancetta) og typiske italienske krydderier som oregano og basilikum samt et nip balsamico. Og alle de dejlige grøntsager, naturligvis.
I stedet for kød eller bouillon bruger vi det utroligt fleksible krydderi, allehånde. Allehånde er det krydderi, der giver medister sin karakteristiske smag, men krydderiet kan også bruges i gryderetter og bagværk. Køb gerne de hele korn, hvor smagen holder længst.
Minestronesuppe er billig og sund mad – perfekt til den store familie eller i fælleskøkkenet. Minestrone kan også bruges som en varm, smagfuld forret. Servér gerne nogle humpler brød til, fx foccacia eller kuvertbrød.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
3 stængler blegselleri | |
1 fennikel | |
1 squash | |
1 rød peber | |
1 ds. flået tomat | |
4 dl vand | |
1 spsk. balsamico | |
1 chili (evt. uden kerner) | |
2 tsk. salt | |
7 korn allehånde, knust | |
1 tsk. tørret basilikum | |
1 tsk. tørret oregano | |
1 ds. hvide bønner (3-400 g) | |
0.5 bdt. bredbladet persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i en gryde, begynd at snitte grøntsager fint og putte dem i gryden i nævnte rækkefølge |
2
Færdig
|
I starten skal du have gryden stående på lavt blus, så grøntsagerne ikke bruner, men efterhånden som der kommer flere grøntsager i gryden, kan du godt skrue lidt op for blusset |
3
Færdig
|
Grøntsagerne skal falde ret meget sammen - det tager måske 15 minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt nu tomat, vand, balsamico og krydderier og småkog 25 minutter under låg ved lav varme |
5
Færdig
|
Tilsæt bønnerne og lad koge med 5 minutter |
6
Færdig
|
Servér rygende varm med et drys persille |