Ingredienser
-
8 majspandekager (tortillas)
-
150 g smelteost
-
1 bdt. frisk koriander
-
Mole
-
2 løg
-
2 røde peberfrugter
-
4 fed hvidløg
-
0.5 dl usaltede peanuts
-
1 ds. flået tomat
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. kakaopulver
-
1 tsk. allehånde
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. oregano
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. sukker
-
3 spsk. olie
-
Fyld
-
3 spsk. olie
-
3 rødløg
-
3 fed hvidløg
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
800 g hvide bønner, kogt
Et par ord om vores opskrift
Som navnet svagt antyder, skal der chili i enchiladas – mexicanske madpandekager, hvor tortillas rulles sammen omkring en form for smagfuldt fyld. Vi har tidligere lavet enchiladas med kylling.
Velsmagen i enchiladas kommer især fra sovsen, der på mexicansk hedder mole. Du kender ordet fra guacamole, der som bekendt er en slags tyk sovs lavet af moste avocadoer, lime og krydderier.
Du skal ikke lade dig skræmme af de mange ingredienser i denne mole. Sovsen er ikke så svær at lave og smager meget mere mexicansk end de mange typer pizzaegnet tomatsovs, du ellers kan finde opskrift på. Ganske vist har vi ikke adgang til de mange forskellige chilisorter, stærke og frugtagtige, som mexicanerne selv anvender, men ved at bruge usaltede peanuts, kakao og nogle velvalgte krydderier opnår du alligevel en ret autentisk smag.
Du kan let selv bage majspandekagerne, men du kan også sagtens snyde og købe færdige tortillas i supermarkedet. Det har vi gjort denne gang og skal hilse at sige, at de færdigkøbte tortillas mætter noget mere end de hjemmebagte. Så når der står, at 8 enchiladas rækker til 4 personer, skal det tilføjes, at det skal være 4 meget sultne personer. Fyldet af hvide bønner og mole mætter jo også, og det samme gør den smeltede ost på toppen.
For at ramme den helt rigtige (turistede) stemning af Mexico kan du som tilbehør til enchiladas servere en ægte mexicansk guacamole, en skål tortillachips og en håndfuld cool Corona. Viva Mexico!
Ingredienser
8 majspandekager (tortillas) | |
150 g smelteost | |
1 bdt. frisk koriander | |
Mole |
|
2 løg | |
2 røde peberfrugter | |
4 fed hvidløg | |
0.5 dl usaltede peanuts | |
1 ds. flået tomat | |
2 tsk. salt | |
1 tsk. kakaopulver | |
1 tsk. allehånde | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. oregano | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. sukker | |
3 spsk. olie | |
Fyld |
|
3 spsk. olie | |
3 rødløg | |
3 fed hvidløg | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
800 g hvide bønner, kogt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at lave din mole: Skær løg, peberfrugter og hvidløg i grove stykker |
2
Færdig
|
Rist løg, peberfrugter, hvidløg og peanuts på en tør pande, til der begynder at komme sorte pletter på - det tager ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Hæld de sortplettede grøntsager, tomat og krydderier i en blender og blend til en jævn masse |
4
Færdig
|
Steg blandingen i olien 15 minutter i olien ved lav varme i en gryde med låg (det sprøjter) |
5
Færdig
|
Nu er det tid til fyldet: Varm olien op på en pande og steg de grofthakkede løg og hvidløg blanke og bløde ved lav varme - ca. 10 minutter |
6
Færdig
|
Tilsæt salt, peber og halvdelen af din mole - steg 5 minutter mere, til du har en tyk, brunlig sovs med hvide bønner i |
7
Færdig
|
Fordel sovsen med bønner på pandekagerne, rul sammen og læg i et smurt ildfast fast - gerne tæt sammen |
8
Færdig
|
Fordel resten af molen i en bred stribe hen over pandekagerne og drys med ost |
9
Færdig
|
Bag de fyldte pandekager 15 minutter i en 200 grader varm ovn |
10
Færdig
|
Drys med frisk koriander og servér rygende varme |