Opskrift: Krydret vegetar kartoffeltærte
med parmesan og løg

0 0
Opskrift: Krydret vegetar kartoffeltærte

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
160 g smør
125 g hvedemel
125 g speltmel
1 æg
1 tsk. salt
Fyld
500 g kartofler
4 løg
3 spsk. olie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. timian
0.5 tsk. salt
3 æg
200 g cremefraiche 38%
100 g parmesan
1 spsk. sennep
0.5 muskatnød, revet
1 tsk. salt, peber

Kartoffeltærte smager pragtfuldt både morgen, middag og aften

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Mørdej

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Kartoffeltærte smager vidunderligt både varm, kold og lunken, på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet – i stedet for æg til brunch, som frokost, som forret, som hovedret med salat til eller som en af de grønne retter på en (tapas) buffet.

Vi har tryllet lidt med mørdejen, så det bliver en del nemmere for dig. For det første kan du hælde alle ingredienser til dej i en skål på én gang og nulre den sammen til en lækker dej uden yderligere processer. For det andet trykker du dejen direkte ud i dit tærtefad i stedet for først at skulle rulle den ud på et bord. Fadet med dejen skal hvile køligt 1 time og herefter forbages i 15 minutter.

Fyldet til kartoffeltærten består af et lag søde, bløde løg stegt nænsomt på panden. Herover hældes en cremet æggemasse med cremefraiche og revet parmesan. Og til sidst lægges et lag let kogte kartofler som låg på herlighederne.

Du kan sagtens erstatte løgene med 2-3 porrer, der også lige skal blancheres på panden. Eller revne gulerødder. Eller squash. Eller…?

Denne kartoffeltærte er en vegetarret, men hvis du ikke siger det til nogen, kan du selvfølgelig altid drysse en håndfuld stegt bacon eller kogt skinke ned sammen med løgene.

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
160 g smør
125 g hvedemel
125 g speltmel
1 æg
1 tsk. salt
Fyld
500 g kartofler
4 løg
3 spsk. olie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. timian
0.5 tsk. salt
3 æg
200 g cremefraiche 38%
100 g parmesan
1 spsk. sennep
0.5 muskatnød, revet
1 tsk. salt, peber
3 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Brug hænderne til at blande ingredienserne til dejen sammen

2
Færdig

Tryk dejen jævnt ud i et stort tærtefad, så også siderne er dækket - stil køligt i 1 time

3
Færdig

Forbag dejen 15 minutter ved 180 grader (pyt med, at den buler let bagefter)

4
Færdig

Skær kartoflerne i tynde skiver og kog 5 minutter i letsaltet vand - køl af

5
Færdig

Skær løgene i skiver eller tynde både og steg blanke i olien 10 minutters tid ved middelvarme - de må ikke blive brune

6
Færdig

Tilsæt æbleeddike, timian og salt mod slutningen af stegningen og rør godt igennem

7
Færdig

Pisk æg, cremefraiche, parmesan, sennep og krydderier sammen

8
Færdig

Fordel løgene ud over tærtebunden og hæld æggeblandingen over

9
Færdig

Læg kartoffelskiverne øverst og drys med lidt salt

10
Færdig

Bag 30 minutter midt i en 180 grader varm ovn

11
Færdig

Giv kartoffeltærten 3-4 minutter grill til sidst for farvens skyld

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Dressing til flæskestegssandwich
forrige
Opskrift: Dressing til flæskestegssandwich
Opskrift: 1 liter koldskål uden æg og sukker
næste
Opskrift: 1 liter koldskål uden æg og sukker
Opskrift: Dressing til flæskestegssandwich
forrige
Opskrift: Dressing til flæskestegssandwich
Opskrift: 1 liter koldskål uden æg og sukker
næste
Opskrift: 1 liter koldskål uden æg og sukker

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here