Ingredienser
-
6 tortillapandekager
-
3 forårsløg
-
150 g soltørrede tomater
-
0.5 bdt. koriander
-
200 g revet mozzarella
-
Olie
-
Bønnemos
-
500 g kogte hvide bønner
-
2 fed hvidløg
-
0.5 dl olie
-
0.5 dl vand
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Quesadillas er mexicanernes svar på pizza. Det sjove navn er en sammentrækning af ordene queso (ost) og tortillas (majspandekager).
Quesadillas konstrueres ved at smække to majspandekager sammen om noget lækkert fyld. Inklusive ost. Prøv fx vores quesadillas med kylling og spinat.
I disse vegetar quesadillas putter vi en cremet bønnemos, hakkede forårsløg, soltørrede tomater og koriander. Vi har brugt hvide bønner til mosen, men du kan også bruge borlotti-bønner, kidney beans eller kikærter. Du kan købe bønnerne færdigkogt på dåse eller selv tilberede dem: Blød de tørre bønner op 12 timer i rigeligt vand, hæld vandet fra og kog bønnerne 45 minutter i frisk vand tilsat lidt salt og laurbærblade.
Quesadillas kan bages i ovnen lige som pizzaer. Men de bliver lækrere og sprødere ved at blive stegt på panden i en smule olie. Det er den fremgangsmåde, vi anbefaler.
Servér de lune quesadillas skåret ud i 8-dele med en crunchy guacamole og en frisk tomatsalsa. Salsaen laver du ved at blande nogle grofthakkede tomater og løg med frisk koriander, lidt olie og citronsaft samt salt og peber.
Denne portion rækker til snacks for 8 personer eller aftensmad for 3-4 personer.
Ingredienser
6 tortillapandekager | |
3 forårsløg | |
150 g soltørrede tomater | |
0.5 bdt. koriander | |
200 g revet mozzarella | |
Olie | |
Bønnemos |
|
500 g kogte hvide bønner | |
2 fed hvidløg | |
0.5 dl olie | |
0.5 dl vand | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend alle ingredienser til bønnemos til en grov pasta |
2
Færdig
|
Skær forårsløg i 0,5 cm skiver, hak soltørrede tomater og koriander groft |
3
Færdig
|
Smør halvdelen af pandekagerne med bønnemos og fordel løg, tomat og koriander ovenpå |
4
Færdig
|
Drys ost over og pres den anden halvdel af pandekagerne øverst, så du får en slags sandwiches |
5
Færdig
|
Varm en smule olie op på en pande ved middelhøj varme |
6
Færdig
|
Steg en quesadilla 2-4 minutter og vend nu ved hjælp af et fladt låg eller en stor tallerken |
7
Færdig
|
Steg 2-4 minutter, tag quesadillaen af og gentag processen |
8
Færdig
|
Skær quesadillaerne i trekanter ved servering |