Ingredienser
-
2 ds. kikærter (ca. 500 g)
-
3 spsk. olie
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. salt
-
Blandet salat efter eget valg
-
8 tortillapandekager
-
Tahindressing
-
3 spsk. tahin
-
0.5 citron, saften
-
0.5 dl vand
-
0.5 dl olie
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Wraps er fladbrød (eller salatblade) viklet omkring en form for fyld – kød, fisk, grønt – og en god dressing.
Som så megen anden fastfood menes wraps at være opfundet i USA, men mexicanernes burritos er jo også en slags wraps, og i Indien har man i generationer rullet krydret fyld ind i de flade paratha-brød.
Wraps er genial mad både til frokost, aftensmad og som et hurtigt mellemmåltid. Ja, her på Spicy Twist kunne vi snildt spise wraps til morgenmad, hvis det skulle være.
Vi foreslår her en sund, velkrydret vegetar wrap, hvor du vikler nogle tortilla-pandekager om et fyld af ristede kikærter, blandet salat og en mumset tahindressing. Dét er fastfood på den både lækre og sunde måde.
Du bestemmer naturligvis selv, hvilken type fladbrød du vil bruge. For nemheds skyld foreslår vi bare tortillapandekager, som du kan bage selv eller købe færdige i supermarkedet.
Kikærterne kan du udvande og koge selv (12 timers udvanding, 45 minutters kogning i frisk vand) eller købe på dåse.
Salaten er helt op til dig selv. Men hvad med noget strimlet spidskål, tomater, forårsløg, gulerødder, friske ærter…? Alt slags grønt, der kan spises råt, duer her.
Tahindressingen smager så uforskammet godt, at man har lyst til at spise den med ske. Du kan sagtens lave en større portion end angivet her i opskriften og bruge som dressing på dine andre salater i den kommende uge.
Hvis du – lige som vi – kan lide lidt hot chilisovs på din fastfood, så kan du med fordel servere en skål sambal oelek eller chiliolie med tomat som på shawarmabarerne til dine wraps.
Vegetar wraps med ristede kikærter er nem mad i en fart. Om 20 minutter kan du kalde til bords…
Ingredienser
2 ds. kikærter (ca. 500 g) | |
3 spsk. olie | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. salt | |
Blandet salat efter eget valg | |
8 tortillapandekager | |
Tahindressing |
|
3 spsk. tahin | |
0.5 citron, saften | |
0.5 dl vand | |
0.5 dl olie | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld vandet fra kikærterne |
2
Færdig
|
Rist kikærterne 10 minutter i olie og krydderier på en pande ved middelhøj varme |
3
Færdig
|
Skær de selvvalgte grøntsager ud og bland en salat |
4
Færdig
|
Varm tortillapandekagerne én ad gangen på en hed, tør pande - 1 minut på hver side |
5
Færdig
|
Rør ingredienserne til tahindressing sammen til en halvtyk creme |
6
Færdig
|
Sæt alting på bordet, så dine medspisere selv kan samle deres wraps |