Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
500 g kartofler
-
1 l grøntsagsbouillon
-
1 tsk. salt, peber
-
2 majskolber
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
2 bdt. kruspersille
Et par ord om vores opskrift
I sommerhalvåret gælder det om at finde på kreative måder at udnytte alle de skønne, nye grøntsager, som butikkerne pludselig bugner med. En smuk, grøn persillesuppe er en oplagt mulighed – fyldt med sprøde afgrøder fra de danske marker og drivhuse.
Suppen er 100% vegetarisk, for ikke at sige vegansk. Ingen produkter fra dyreriget her. Umamismagen i suppen stammer fra grøntsagsbouillon, men du kan også vælge at lave din egen hurtige veganske bouillon.
Suppens behageligt cremede konsistens opstår ved at blende løg, hvidløg og kogte kartofler. Selv om der også skal blendes masser af frisk persille med, smager suppen som en luksuriøs version af folkefavoritten kartoffelsuppe.
Persillesuppe er med andre ord en suppe, ALLE vil kunne lide! Og så er det oven i købet en billig middagsret, for årstidens lokale grøntsager er altid rimelige i pris.
Når suppe, kartofler og persille er blendet, tilsættes de nye grøntsager, som kun skal koge med 2 minutter. Vi har valgt gulerødder, majs og blegselleri, men du kan naturligvis bruge alle mulige andre grønne sager. Friskbælgede ærter vil fx gøre sig fantastisk.
Hvis du holder af brød til din suppe, kan du hurtigt bage en pladefuld lækre kuvertflutes.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
500 g kartofler | |
1 l grøntsagsbouillon | |
1 tsk. salt, peber | |
2 majskolber | |
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
2 bdt. kruspersille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i en stor gryde og steg de finthakkede løg og hvidløg blanke – det tager ca. 10 minutter |
2
Færdig
|
Tilsæt grofthakkede kartofler og steg med et par minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt bouillon, salt og peber og kog 15 minutter under låg ved svag varme |
4
Færdig
|
Imens skærer du majskernene af kolberne og skærer gulerødder og blegselleri i små tern |
5
Færdig
|
Blend suppen med persille, så den bliver smukt grøn og glat |
6
Færdig
|
Sæt suppen tilbage på komfuret og kog majs, gulerødder og blegselleri med i 2 minutter |
7
Færdig
|
Servér suppen rygende varm med et stænk olivenolie og et drys persille |