Opskrift: Sund vegetarisk persillesuppe
med kartofler, gulerødder og majs

0 0
Opskrift: Sund vegetarisk persillesuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
500 g kartofler
1 l grøntsagsbouillon
1 tsk. salt, peber
2 majskolber
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
2 bdt. kruspersille

Smager som en luksusudgave af kartoffelsuppe

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I sommerhalvåret gælder det om at finde på kreative måder at udnytte alle de skønne, nye grøntsager, som butikkerne pludselig bugner med. En smuk, grøn persillesuppe er en oplagt mulighed – fyldt med sprøde afgrøder fra de danske marker og drivhuse.

Suppen er 100% vegetarisk, for ikke at sige vegansk. Ingen produkter fra dyreriget her. Umamismagen i suppen stammer fra grøntsagsbouillon, men du kan også vælge at lave din egen hurtige veganske bouillon.

Suppens behageligt cremede konsistens opstår ved at blende løg, hvidløg og kogte kartofler. Selv om der også skal blendes masser af frisk persille med, smager suppen som en luksuriøs version af folkefavoritten kartoffelsuppe.

Persillesuppe er med andre ord en suppe, ALLE vil kunne lide! Og så er det oven i købet en billig middagsret, for årstidens lokale grøntsager er altid rimelige i pris.

Når suppe, kartofler og persille er blendet, tilsættes de nye grøntsager, som kun skal koge med 2 minutter. Vi har valgt gulerødder, majs og blegselleri, men du kan naturligvis bruge alle mulige andre grønne sager. Friskbælgede ærter vil fx gøre sig fantastisk.

Hvis du holder af brød til din suppe, kan du hurtigt bage en pladefuld lækre kuvertflutes.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
500 g kartofler
1 l grøntsagsbouillon
1 tsk. salt, peber
2 majskolber
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
2 bdt. kruspersille
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op i en stor gryde og steg de finthakkede løg og hvidløg blanke – det tager ca. 10 minutter

2
Færdig

Tilsæt grofthakkede kartofler og steg med et par minutter

3
Færdig

Tilsæt bouillon, salt og peber og kog 15 minutter under låg ved svag varme

4
Færdig

Imens skærer du majskernene af kolberne og skærer gulerødder og blegselleri i små tern

5
Færdig

Blend suppen med persille, så den bliver smukt grøn og glat

6
Færdig

Sæt suppen tilbage på komfuret og kog majs, gulerødder og blegselleri med i 2 minutter

7
Færdig

Servér suppen rygende varm med et stænk olivenolie og et drys persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Rabarber-pavlova med jordbær
forrige
Opskrift: Rabarber-pavlova med jordbær
Opskrift: Koldhævet franskbrød i form (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævet franskbrød i form (røremaskine)
Opskrift: Rabarber-pavlova med jordbær
forrige
Opskrift: Rabarber-pavlova med jordbær
Opskrift: Koldhævet franskbrød i form (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævet franskbrød i form (røremaskine)

Tilføj Din Kommentar