Opskrift: Verdens nemmeste granité af grapefrugt

0 0
Opskrift: Verdens nemmeste granité af grapefrugt

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
5 dl saft af røde grapefrugter
75 g flormelis
0.5 appelsin, den revne skal
Pynt
Grapefrugtstykker
Citronmelisse

Brug den skønne granité som en lille dessert eller ganerenser

Ingredienser

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Det er de varmblodede folk fra Sicilien, der i sin tid har fundet på at fryse sødet frugtsaft og forvandle den til små iskrystaller. På den italienske ø hedder isen granita, og den er vældigt populær hos både unge og gamle. Den idé har de madglade franskmand naturligvis luret, og det er fra dem, vi har navnet granité.

Granité må ikke forveksles med sorbet, der ofte er blødere i konsistensen. Det skyldes som regel brugen af æggehvider. Granité kan bestemt heller ikke sammenlignedes med traditionel is, hvor der bruges æg og fløde. Flødeis er endnu blødere (og en del mere belastende for livvidde og kolesteroltal).

Se også vores opskrifter på italiensk gelato og dansk flødeis

Granité minder meget om den slush ice, du kan købe i Tivoli. Små, hårde iskrystaller med en sød og frisk smag. På engelsk kaldes denne istype også shaved ice, fordi man ‘barberer’ krystallerne af en større blok is og tilsætter smag efterfølgende.

En granité er utroligt let at lave. Du fryser bare sødet frugtsaft (fx citron eller appelsin), champagne, kaffe eller noget helt femte – og rører jævnligt i væsken under indfrysningen. På den måde dannes krystaller i stedet for en massiv klump is.

Granité bruges som regel som en lille for-dessert eller som en såkaldt ganerenser mellem fx forret og hovedret i en menu. Har du fået fisk til forret og skal have kød til hovedret, kan det være ganske rart lige at nulstille smagsløgene – og til det formål fungerer en granité fortrinligt.

Nytårsaften er traditionelt en af årets helt store granité-aftener. Så sæt gerne en granité på nytårsmenuen.

Saft af rød grapefrugt er den perfekte basis for en granité. Frisk, men ikke sur. Og bare rolig, en del af syren i saften neutraliseres af sukker.

De fleste opskrifter på granité indebærer, at vand skal koges med sukker, hvorefter saft eller champagne tilsættes og først skal køles af, inden det kan fryses.

Vores opskrift er meget lettere. Vi opløser flormelis direkte i den køleskabskolde grapefrugtsaft, rører appelsinskal i og sætter blandingen i fryseren. Det kræver max. 10 minutters reelt arbejde, før du kan sætte saften på frys.

Lad saften fryse i en flad metalbakke eller keramikfad med størst mulig overflade. Dels går det hurtigere, dels er granitéen lettere at røre i undervejs, fx med en gaffel. Du skal røre i isen ca. hver halve time, indtil iskrystallerne er perfekte.

Allerede efter den første halve time er saften tyk og grødet. Efter 2-3 timer er granitéen klar.

Servér grapefrugt granitéen af høje, åbne glas (martiniglas er gode) og pynt med små grapefrugtstykker og citronmelisse. Et godt tip er at lægge glassene i fryseren sammen med granitéen, så de er iskolde, når de skal på bordet.

Ingredienser

Antal personer:
5 dl saft af røde grapefrugter
75 g flormelis
0.5 appelsin, den revne skal
Pynt
Grapefrugtstykker
Citronmelisse
3 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag grapefrugter ud af køleskabet og pres dem

2
Færdig

Rør saften med flormelis og appelsinskal

3
Færdig

Hæld saften i en flad metalbakke eller et keramikfad og sæt i fryseren

4
Færdig

Læg samtidig høje, åbne serveringsglas i fryseren

5
Færdig

Rør i saften med en gaffel hver halve time, til der dannes perfekte iskrystaller

6
Færdig

Indfrysningen tager som regel 2-3 timer

7
Færdig

Riv granitéen med gaflen inden servering og øs i de frosne glas

8
Færdig

Pynt med grapefrugtstykker og citronmelisse og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Pasta-med-tomater-og-basilikum
forrige
Opskrift: Italiensk pasta med friske tomater og basilikum
Ceviche-af-kammuslinger
næste
Opskrift: Engleblid ceviche af kammuslinger
Pasta-med-tomater-og-basilikum
forrige
Opskrift: Italiensk pasta med friske tomater og basilikum
Ceviche-af-kammuslinger
næste
Opskrift: Engleblid ceviche af kammuslinger

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here