Ingredienser
-
2 ferskner
-
3 spsk. honning
-
2 spsk. citronsaft
-
400 g græsk yoghurt
-
1 bk. hindbær
Et par ord om vores opskrift
Oprindeligt er peach melba en dessert opfundet af den franske kok Escoffier for over 100 år siden. I desserten indgår ferskner, hindbær og vaniljeis.
Se også vores opskrifter på pavlova peach melba og peach melba-dessert.
Ferskner, hindbær samt et mælkeprodukt er en vildt lækker smagskombination. Derfor har mejerierne (Kløver/Arla) for længst opfundet en yoghurt peach melba. God idé!
God idé, ja, men tjek lige indholdsdeklarationen: ”MÆLK, sukker 7,5 %, fersken 5%, hindbær 1,5%, modificeret stivelse (kartoffel), vaniljeekstrakt, fortykningsmiddel: pektin, surhedsregulerende middel: citronsyre, YOGHURTKULTUR”. Kilde: arla.dk
Må vi foreslå en hjemmelavet yoghurt peach melba, som er meget sundere og smager uendeligt meget bedre end købeudgaven. Mere frugt, mindre sukker, færre e-stoffer.
I din hjemmelavede yoghurt peach melba indgår friske ferskner, som lige skal skoldes for at blødgøre dem og lettere flå skindet af. Ferskenkødet moses med citronsaft og lidt honning og røres nu i en tyk, græsk yoghurt. Til sidst drysses de hele, friske hindbær i yoghurten og piskes med et piskeris, så de revner nede i yoghurten.
Hjemmelavet yoghurt peach melba smager så vidunderligt, at du kan bruge den både som dessert og til morgenmad, brunch og børnefødselsdage.
Ingredienser
2 ferskner | |
3 spsk. honning | |
2 spsk. citronsaft | |
400 g græsk yoghurt | |
1 bk. hindbær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld kogende vand over fersknerne i en skål, lad stå i 10 minutter, pil skindet af |
2
Færdig
|
Blend eller stavblend ferskenkødet med honning og citron |
3
Færdig
|
Pisk ferskenpureen i yoghurten, så det bliver en jævn masse |
4
Færdig
|
Pisk de hele hindbær i yoghurten så grundigt, at de går i stykker |
5
Færdig
|
Servér afkølet med halve hindbær som pynt |