Ingredienser
-
3 bananer
-
3 appelsiner
-
0.5 stang vanilje, kornene
-
7 dl yoghurt
Et par ord om vores opskrift
Indrømmet, en rigtig gammeldags vaniljeis rørt på piskefløde, æg og sukker er næsten umulig at overgå. Især med et solidt drys sød nøddekrokant – mums! Men hvis vi nu skal være helt ærlige (og det kan vi vel godt være i dette snævre forum?), så er alt det mælkefedt og raffinerede sukker ikke ligefrem det sundeste, vi kan fylde i kroppen.
En yoghurtis uden æg og sukker – og uden fløde – men med masser af frisk frugt er til gengæld både sundt og lækkert. Måske ikke helt mumselækkert på samme måde som flødeis, men til gengæld meget bedre for dit helbred.
Appelsinerne og bananerne er fyldt med C-vitaminer, og yoghurt forebygger forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme. Sundt med sundt på. (kilde).
Du må selv vælge, om du vil blende appelsinkød og -hinder med i isen, eller om du vil nøjes med appelsinsaften og dermed få en glattere is. Vi vil anbefale dig at proppe hele den skrællede frugt i blenderen sammen bananer og vanilje, for appelsinernes hvide hinder indeholder stoffer, der forebygger kræft (kilde).
Fra du starter med at skrælle bananer og appelsiner, til du har rørt isen færdig, går der højst 10 minutter. Det er virkelig en nem opskrift.
Herefter skal isen fryses mindst 6 timer. På grund af vandindholdet i frugterne bliver isen meget hård og skal tages ud af fryseren mindst 30 minutter, inden den skal bruges. Konsistensen er som en mellemting mellem flødeis og granité.
Du kan drysse alle mulige lækkerier på din sunde yoghurtis uden æg og sukker. Nødder og mandler, rosiner og tørrede frugter – eller som her kokoschips, hakket tørret mango og en håndfuld tørrede gojibær. Hvis drysset ikke behøver være lige så sundt som isen, så er nøddekrokant som sagt også en mulighed.
Ingredienser
3 bananer | |
3 appelsiner | |
0.5 stang vanilje, kornene | |
7 dl yoghurt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend frugt og vanilje |
2
Færdig
|
Rør frugtmosen op med yoghurten |
3
Færdig
|
Frys isen mindst 6 timer |
4
Færdig
|
Tag ud af fryseren mindst 30 minutter før servering |