Opskrift: Saftige vegetarbøffer med masser af umami
- portobellosvampe, muskat og hvidløg

0 0
Opskrift: Saftige vegetarbøffer med masser af umami

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
6 portobellosvampe
6 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Marinade
4 spsk. olivenolie
1.5 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg, knust
0.5 bdt. bredbladet persille, finthakket
2 tsk. muskatnød, revet
1 tsk. salt, peber

Hvorfor spise kød, når man kan få så lækre veggiebøffer?

Tilhører:
  • Billig mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Marinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Ja! Du kan spise disse vegetariske bøffer i stedet for røde steaks eller bruge dem som burgerbøffer i bløde boller med hele svineriet.

Nej! Stegte marinerede portobellosvampe smager overhovedet ikke af kød (mange mener, at de smager meget bedre), men de er saftige som velstegte bøffer, og de har en fantastisk umami, som vi også kender fra stegt kød.

Ved at stege portobellosvampene i lang tid bliver de samtidig behageligt skærefaste og får en konsistens hen i retning af rigtigt kød.

Bøfferne er hverken dyre eller svære at lave; det tager bare noget tid at stege de store, flotte svampe, så de bliver helt perfekte. Regn med 45 minutter – og lav noget andet i køkkenet, mens svampene står på panden og dehydrerer.

Når svampene er stegt, kan du spise dem, som de er – som vegetarbøffer. Men vi synes, du lige skal marinere dem 5 minutter i en ‘sovs’, hvori indgår muskat, hvidløg og bredbladet persille. Det giver bøfferne en bredere, ganske raffineret smag.

Spis de labre vegetarbøffer til en omgang fransk kartoffelgratin og en fræk fennikelsalat. Det er et rigtigt festmåltid.

Ingredienser

Antal personer:
6 portobellosvampe
6 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Marinade
4 spsk. olivenolie
1.5 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg, knust
0.5 bdt. bredbladet persille, finthakket
2 tsk. muskatnød, revet
1 tsk. salt, peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Børst evt. jord af svampene og skær det meste stokken ud

2
Færdig

Steg de hele svampe og stokkene længe, længe, længe (gerne 45-60 minutter) på panden i olie og salt - blusset skal stå på lidt under middelvarme

3
Færdig

Ideen er at trække mest muligt af vandindholdet ud

4
Færdig

Vend svampene et par gange undervejs, så evt. saft løber fra og fordamper

5
Færdig

Når du ikke orker at stege mere, så vend svampene i marinaden, som du lige har rørt sammen

6
Færdig

Dine vegetarbøffer kan sagtens tåle at stå længe og marinere - det bliver de kun bedre af (men også koldere)

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: 1 liter yoghurtis uden æg og sukker
forrige
Opskrift: 1 liter yoghurtis uden æg og sukker
Opskrift: Ceviche af slethvar
næste
Opskrift: Ceviche af slethvar
Opskrift: 1 liter yoghurtis uden æg og sukker
forrige
Opskrift: 1 liter yoghurtis uden æg og sukker
Opskrift: Ceviche af slethvar
næste
Opskrift: Ceviche af slethvar

Tilføj Din Kommentar