Ingredienser
-
6 portobellosvampe
-
6 spsk. olivenolie
-
1 tsk. salt
-
Marinade
-
4 spsk. olivenolie
-
1.5 spsk. citronsaft
-
2 fed hvidløg, knust
-
0.5 bdt. bredbladet persille, finthakket
-
2 tsk. muskatnød, revet
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Ja! Du kan spise disse vegetariske bøffer i stedet for røde steaks eller bruge dem som burgerbøffer i bløde boller med hele svineriet.
Nej! Stegte marinerede portobellosvampe smager overhovedet ikke af kød (mange mener, at de smager meget bedre), men de er saftige som velstegte bøffer, og de har en fantastisk umami, som vi også kender fra stegt kød.
Ved at stege portobellosvampene i lang tid bliver de samtidig behageligt skærefaste og får en konsistens hen i retning af rigtigt kød.
Bøfferne er hverken dyre eller svære at lave; det tager bare noget tid at stege de store, flotte svampe, så de bliver helt perfekte. Regn med 45 minutter – og lav noget andet i køkkenet, mens svampene står på panden og dehydrerer.
Når svampene er stegt, kan du spise dem, som de er – som vegetarbøffer. Men vi synes, du lige skal marinere dem 5 minutter i en ‘sovs’, hvori indgår muskat, hvidløg og bredbladet persille. Det giver bøfferne en bredere, ganske raffineret smag.
Spis de labre vegetarbøffer til en omgang fransk kartoffelgratin og en fræk fennikelsalat. Det er et rigtigt festmåltid.
Ingredienser
6 portobellosvampe | |
6 spsk. olivenolie | |
1 tsk. salt | |
Marinade |
|
4 spsk. olivenolie | |
1.5 spsk. citronsaft | |
2 fed hvidløg, knust | |
0.5 bdt. bredbladet persille, finthakket | |
2 tsk. muskatnød, revet | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Børst evt. jord af svampene og skær det meste stokken ud |
2
Færdig
|
Steg de hele svampe og stokkene længe, længe, længe (gerne 45-60 minutter) på panden i olie og salt - blusset skal stå på lidt under middelvarme |
3
Færdig
|
Ideen er at trække mest muligt af vandindholdet ud |
4
Færdig
|
Vend svampene et par gange undervejs, så evt. saft løber fra og fordamper |
5
Færdig
|
Når du ikke orker at stege mere, så vend svampene i marinaden, som du lige har rørt sammen |
6
Færdig
|
Dine vegetarbøffer kan sagtens tåle at stå længe og marinere - det bliver de kun bedre af (men også koldere) |