• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: Pappardelle med fennikel og hakket kød à la Martha Stewart

Opskrift: Pappardelle med fennikel og hakket kød à la Martha Stewart

0 0
Opskrift: Pappardelle med fennikel og hakket kød à la Martha Stewart

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
2 løg
2 fennikel
2 tsk. salt, peber
2 spsk. tomatpuré
3 fed hvidløg
400 g hakket oksekød
2 dl vand
1 ds. flået tomat
400 g pappardelle
Drys
Fennikeltop
Parmesan
Chiliflager

Ingredienser

  • Drys

Et par ord om vores opskrift

Del

Italiensk-amerikansk pastaret, hvor brede pastabånd smyger sig i en raffineret ragu (kødsovs), som er meget lækrere end den sædvanlige bolognese. Nyd retten med et generøst drys parmesan og et glas let rødvin.

Læs mere om pappardelle med fennikel-ragu efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
2 løg
2 fennikel
2 tsk. salt, peber
2 spsk. tomatpuré
3 fed hvidløg
400 g hakket oksekød
2 dl vand
1 ds. flået tomat
400 g pappardelle
Drys
Fennikeltop
Parmesan
Chiliflager
5 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Opvarm olien ved middelvarme i en stor, tykbundet gryde

2
Færdig

Steg grofthakket løg og tynde stykker fennikel samt salt og peber, til grøntsagerne er faldet sammen og begynder at klistre til bunden af gryden – måske 15 minutter

3
Færdig

Tilsæt tomatpuré og knust hvidløg – steg med 1 minut

4
Færdig

Tilsæt kød, vand og flået tomat og rør rundt, til kødet er smuldret

5
Færdig

Lad småsimre 20 minutter – 15 minutter under låg, 5 minutter uden låg

6
Færdig

Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand efter anvisningerne på pakken – gem lidt pastavand

7
Færdig

Skovl pastaen over i sovsen, vend rundt og lad koge med 1-2 minutter – rør evt. lidt pastavand i sovsen, så den forbliver saftig

8
Færdig

Anret i dybe tallerkner med fennikeltop, et drys fintrevet parmesan og evt. chiliflager

Mere om pappardelle med Martha Stewarts fennikel-ragu

Efter sigende er det den amerikanske tv-darling Martha Stewart, der har opfundet begrebet ’one pot pasta’ – altså en ret, hvor alle ingredienser (inkl. rå pasta) proppes i den samme gryde og bliver færdige samtidig. Det er vildt godt tænkt!

Hun er også ophavskvinde til denne forrygende ragu (kødsovs), hvor fennikel, tomat og hakket kød indgår i en næsten erotisk trekant. Hvis retten ikke er bedre end sex, så er den i hvert fald klasser bedre end den sædvanlige bolognese, vi danskere fylder os med flere gange om måneden.

I forhold til Martha Stewarts opskrift har vi øget mængden af fennikel og skåret en smule ned på kødet. På den måde drejer vi retten væk fra det italiensk-amerikanske og i retning af det ægte Italien, hvor grøntsager fylder mere end kød.

Hemmeligheden i en fennikel-ragu er – tålmodighed! Fennikel er en vidunderlig grøntsag, men den kræver god tid, før den er perfekt mør. Kassér den grimme brune bund, gem den buskede top til pynt, snit herefter grøntsagen i tynde stykker (også stokken) og steg længe i olie sammen med løg, salt og peber. Det kan sagtens tage 15-20 minutter, før du har stegt de to fennikler rimeligt møre.

Først nu er du klar til at lave resten af sovsen med tomat, hvidløg og hakket kød. Der tilsættes ikke yderligere krydderier (oregano, basilikum mv.), for den færdige ragu skal udelukkende smage af de tre skønne hovedrolleindehavere – fennikel, tomat og oksekød.

Når sovsen er færdig, vendes pastaen (helst de brede pappardelle) heri og koges med et par minutter. Det er derfor vigtigt, at du kun har kogt pastaen al dente, inden den ryger i sovsen. Gem endelig lidt pastavand til at røre i sovsen, så konsistensen af retten ender med at være let og saftig.

Ved servering drysses med en smule fintrevet parmesan og evt. chiliflager. Mamma mia!

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Raw energibar med abrikos og mandler
forrige
Opskrift: Raw energibar med abrikos og mandler
Lækre pizzatoast på 15 minutter
næste
Opskrift: 8 lækre pizzatoast på 15 minutter
Raw energibar med abrikos og mandler
forrige
Opskrift: Raw energibar med abrikos og mandler
Lækre pizzatoast på 15 minutter
næste
Opskrift: 8 lækre pizzatoast på 15 minutter

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here