Ingredienser
-
1 stor fennikel, grofthakket
-
2 løg, grofthakket
-
2 fed hvidløg, grofthakket
-
3 spsk. olivenolie
-
1.5 tsk. salt
-
4 dl vand
-
250 g pasta, tør vægt
-
100 g soltørrede tomater
-
100 g sorte, stenfri oliven
-
100 g sherrytomater, grofthakket
-
1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket
Et par ord om vores opskrift
Når du giver fennikel varme, forsvinder de sprælske noter af lakrids til fordel for en behagelig smag hen ad artiskokhjerte. Og konsistensen ændrer karakter fra sprød-sej til supercremet.
Denne opskrift på pasta med fennikelcreme er som at opdage en italiensk ret, du aldrig har smagt før. Du kan bruge den lette middagsret både som en af dine vegetarretter eller som delikat tilbehør til stegt fisk eller til nød en omgang saltimbocca.
Fedtfattig, sund og dejlig – hvad mere kan du forlange af din aftensmad (eller frokost, for den sags skyld)?
PS. I øvrigt behøver man ikke være vegetar for at spise lidt nem vegetarmad engang imellem!
Ingredienser
1 stor fennikel, grofthakket | |
2 løg, grofthakket | |
2 fed hvidløg, grofthakket | |
3 spsk. olivenolie | |
1.5 tsk. salt | |
4 dl vand | |
250 g pasta, tør vægt | |
100 g soltørrede tomater | |
100 g sorte, stenfri oliven | |
100 g sherrytomater, grofthakket | |
1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg grøntsagerne i olien, til de bliver blanke |
2
Færdig
|
Kog 20 minutter under låg med vand og salt |
3
Færdig
|
Blend til en ensartet creme |
4
Færdig
|
Kog pastaen og hæld fennikelcreme e over |
5
Færdig
|
Varm godt igennem og tilsæt de øvrige ingredienser |