Opskrift: Fudge med fløde og vanilje
- og honning

0 0
Opskrift: Fudge med fløde og vanilje

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2.5 dl piskefløde
500 g sukker
125 g smør
2 store spsk. honning
2 tsk. vaniljepulver

Blødere og sødere end flødekarameller – slik for hele familien

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvad er egentlig forskellen på fudge og flødekarameller? Tja, hvis vi skulle gætte, må det være, at fudge er blødere – og måske også lidt sødere – end flødekaramel.

Fudge er angiveligt opfundet i USA i 1890’erne, og siden har denne særlige type slik fundet vej til alverdens lækkermunde. I dag sælges meget fudge i små cellofanposer i dyre delikatesseforretninger, men heldigvis kan du ret let lave en lige så lækker fudge selv.

I denne version laver vi fudge med vanilje, men du kan også bruge chokolade som smagsgiver i fudge. Og hvis du holder af lakrids, må du absolut love dig selv at lave Spicy Twists fænomenale lakridsfudge.

Som sagt er fudge blødt, sødt og meget, meget vanedannende. Hvis du først begynder at guffe løs, er det svært at stoppe igen. Og fudge har den gode egenskab, at den IKKE trænger tænder ud! Derfor vil du sikkert være glad, når du opdager, at det er en flot stor portion fudge, du står tilbage med, når du er færdig ved komfuret.

Fudge er genialt slik for hele familien, unge som gamle, store som små. God fornøjelse.

Ingredienser

Antal personer:
2.5 dl piskefløde
500 g sukker
125 g smør
2 store spsk. honning
2 tsk. vaniljepulver
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bring alle ingredienser i kog, mens du rører i gryden

2
Færdig

Lad småboble ved lavt blus i 50-60 minutter uden låg, til massen begynder at klæbe til siderne på gryden (den må endelig ikke blive FOR sej)

3
Færdig

Rør i gryden et par gange, så det ikke brænder på

4
Færdig

Hæld straks i en form på ca. 15 x 20 cm, der er foret med bagepapir

5
Færdig

Sæt i køleskabet 2-3 timer for at køle af og størkne

6
Færdig

Skær fudgen i tern på 2 x 2 cm

7
Færdig

Opbevar køligt i en lukket beholder

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Knasende sprøde grissini
forrige
Opskrift: Knasende sprøde grissini
Opskrift: Lynhurtige ravioli med svampe
næste
Opskrift: Lynhurtige ravioli med svampe
Opskrift: Knasende sprøde grissini
forrige
Opskrift: Knasende sprøde grissini
Opskrift: Lynhurtige ravioli med svampe
næste
Opskrift: Lynhurtige ravioli med svampe

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here