Ingredienser
-
2.5 dl piskefløde
-
500 g sukker
-
125 g smør
-
2 store spsk. honning
-
2 tsk. vaniljepulver
Et par ord om vores opskrift
Hvad er egentlig forskellen på fudge og flødekarameller? Tja, hvis vi skulle gætte, må det være, at fudge er blødere – og måske også lidt sødere – end flødekaramel.
Fudge er angiveligt opfundet i USA i 1890’erne, og siden har denne særlige type slik fundet vej til alverdens lækkermunde. I dag sælges meget fudge i små cellofanposer i dyre delikatesseforretninger, men heldigvis kan du ret let lave en lige så lækker fudge selv.
I denne version laver vi fudge med vanilje, men du kan også bruge chokolade som smagsgiver i fudge. Og hvis du holder af lakrids, må du absolut love dig selv at lave Spicy Twists fænomenale lakridsfudge.
Som sagt er fudge blødt, sødt og meget, meget vanedannende. Hvis du først begynder at guffe løs, er det svært at stoppe igen. Og fudge har den gode egenskab, at den IKKE trænger tænder ud! Derfor vil du sikkert være glad, når du opdager, at det er en flot stor portion fudge, du står tilbage med, når du er færdig ved komfuret.
Fudge er genialt slik for hele familien, unge som gamle, store som små. God fornøjelse.
Ingredienser
2.5 dl piskefløde | |
500 g sukker | |
125 g smør | |
2 store spsk. honning | |
2 tsk. vaniljepulver |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bring alle ingredienser i kog, mens du rører i gryden |
2
Færdig
|
Lad småboble ved lavt blus i 50-60 minutter uden låg, til massen begynder at klæbe til siderne på gryden (den må endelig ikke blive FOR sej) |
3
Færdig
|
Rør i gryden et par gange, så det ikke brænder på |
4
Færdig
|
Hæld straks i en form på ca. 15 x 20 cm, der er foret med bagepapir |
5
Færdig
|
Sæt i køleskabet 2-3 timer for at køle af og størkne |
6
Færdig
|
Skær fudgen i tern på 2 x 2 cm |
7
Færdig
|
Opbevar køligt i en lukket beholder |