Opskrift: Den ultimative lakridsfudge
med lakridssirup, lakridspulver og stjerneanis

0 0
Opskrift: Den ultimative lakridsfudge

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2.5 dl piskefløde
500 g sukker
125 g smør
2 store spsk. honning
2 spsk. lakridssirup
2 tsk. lakridspulver
1 stjerneanis, knust

Verdens blødeste, lækreste fudge med en dyb smag af lakrids

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Fudge er en ekstra blød afart af karamel, der menes at være opfundet i guds eget land (USA) i 1890’erne. Hvis karamel er vanedannende, må fudge være slikkets svar på hård narko.

Fudge kan laves med chokolade og/eller vanilje og blive til en slags bløde chokoladekarameller eller flødekarameller. Begge dele er kræs for kendere.

Men for lakridselskere er fudge med lakridssmag måske dén ting, de ville vælge at tage med ud på en øde ø, hvis de ikke måtte vælge andet. Lakridsfudge er indbegrebet af lakridsens sjæl.

I denne opskrift opnår vi en dyb, ren smag af lakrids, som man forbinder med noget meget, meget dyrt indkøbt i små cellofanposer i byens fineste delikatesseforretning. Lakridssmagen opstår ved at kombinere lakridssirup og lakridspulver (fx fra Bülow) og knust stjerneanis; sidstnævnte har en varmere lakridssmag og giver fudgen sin rundhed.

Konsistensen er præcis så blød, som den skal være. Det afføder naturligvis det store problem, at man spiser fudgen alt for hurtigt. Den eneste løsning er at lave en stor portion, og det er netop, hvad denne opskrift lægger op til.

Opbevar lakridsfudge i en lukket beholder i køleskabet. Holdbarhed gider vi ikke gisne om – du har med garanti spist din fudge langt før sidste udløbsdato.

Ingredienser

Antal personer:
2.5 dl piskefløde
500 g sukker
125 g smør
2 store spsk. honning
2 spsk. lakridssirup
2 tsk. lakridspulver
1 stjerneanis, knust
4 fra 17 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bring fløde, sukker, smør, honning og lakridssirup i kog, mens du rører i gryden

2
Færdig

Lad småboble ved lavt blus i ca. 1 time uden låg, til massen begynder at klæbe til siderne på gryden (den må endelig ikke blive FOR sej)

3
Færdig

Rør i gryden et par gange, så det ikke brænder på

4
Færdig

Rør lakridspulver og knust stjerneanis i fudgen, når du har slukket for blusset

5
Færdig

Hæld straks i en form på ca. 15 x 20 cm, der er foret med bagepapir

6
Færdig

Sæt i køleskabet 2-3 timer for at køle af og størkne

7
Færdig

Skær fudgen i tern på 2 x 2 cm

8
Færdig

Opbevar køligt i en lukket beholder

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nemme koldhævede chiaboller
forrige
Opskrift: Nemme koldhævede chiaboller
Opskrift: 1 liter hjemmelavet rismælk for 2 kr.
næste
Opskrift: 1 liter hjemmelavet rismælk for 2 kr.
Opskrift: Nemme koldhævede chiaboller
forrige
Opskrift: Nemme koldhævede chiaboller
Opskrift: 1 liter hjemmelavet rismælk for 2 kr.
næste
Opskrift: 1 liter hjemmelavet rismælk for 2 kr.

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here