Opskrift: Kylling i asparges (sund)
med esdragonsovs

0 0
Opskrift: Kylling i asparges (sund)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
1 spsk. salt
3 laurbærblade
2 skalotteløg
1 kg små kartofler
1 bdt. hvide asparges
250 g gulerødder
1 bdt. grønne asparges
Esdragonsovs
5 spsk. majsstivelse
10 spsk. vand
1 liter kogevand
4 spsk. esdragon

Nyd det lækre fyld i tarteletter med nye kartofler og gulerødder

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Esdragonsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Kylling i asparges er det klassiske tarteletfyld og dermed en af danskernes livretter. Men har du overvejet at hive fyldet op af tarteletterne og spise det med nye grøntsager i stedet? Det er vidunderlig mad, der smager af Danmark om foråret og sommeren.

Denne opskrift er helt uden brug af mælkeprodukter og fedtstof, så du kan altså med sindsro servere retten som sund slankemad for familie og venner. Den gode smag kommer af suppen fra en hel kogt kylling smagt til med det dejlige bearnaise-krydderi: Esdragon.

Kogetiden for en hel kylling er 35 minutter, når den er klippet i 8-10 stykker. Hvis du vælger i stedet at bruge kyllingebryst, er kogetiden cirka 15 minutter. Faktisk kan du sagtens bruge kyllingebryster i stedet, men så anbefaler vi at tilsætte en bouillonterning for at give sovsen en lidt kraftigere smag.

Du skal bruge to gryder til retten. I den store gryde koger du kyllingen og tilsætter efterhånden grøntsagerne lidt ad gangen. I en mindre gryde laver du sovsen af majsstivelse, vand og suppen fra kylling og grøntsager. Ved servering smager du sovsen til med masser af frisk eller tørret esdragon.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
1 spsk. salt
3 laurbærblade
2 skalotteløg
1 kg små kartofler
1 bdt. hvide asparges
250 g gulerødder
1 bdt. grønne asparges
Esdragonsovs
5 spsk. majsstivelse
10 spsk. vand
1 liter kogevand
4 spsk. esdragon
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rens kyllingen og klip den i 8-10 stykker

2
Færdig

Bring kyllingen i kog i vand, der lige dækker, og skum vandet, når det koger

3
Færdig

Kog kyllingen ved svag varme med salt, laurbærblade og finthakkede skalotteløg

4
Færdig

Efter 25 minutters kogning, skru op for varmen og tilsæt kartofler, der er halverede

5
Færdig

Efter 30 minutters kogning, tilsæt de hvide, skrællede asparges skåret i 2 cm stykker

6
Færdig

Efter 33 minutters kogning, tilsæt gulerødder skåret i små tern og de grønne asparges i 2 cm stykker

7
Færdig

Efter 35 minutter hælder du alt kogevand over i en skål og lader kylling og grøntsager blive tilbage i gryden under låg

8
Færdig

Rør majsstivelse op med vand i en mindre gryde ved middelvarme

9
Færdig

Rør kogevand i sovsen og varm op til kogepunktet under omrøring

10
Færdig

Lad sovsen småkoge 3-4 minutter, til konsistensen er ret tyk

11
Færdig

Tag gryden af varmen og rør esdragon i sovsen

12
Færdig

Servér kylling, grøntsager og sovs med et drys esdragon

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Koldhævede boller med emmer (røremaskine)
forrige
Opskrift: Koldhævede boller med emmer (røremaskine)
Opskrift: Gin & Sin cocktail
næste
Opskrift: Gin & Sin cocktail
Opskrift: Koldhævede boller med emmer (røremaskine)
forrige
Opskrift: Koldhævede boller med emmer (røremaskine)
Opskrift: Gin & Sin cocktail
næste
Opskrift: Gin & Sin cocktail

Tilføj Din Kommentar