Ingredienser
-
1 kylling
-
1 spsk. salt
-
3 laurbærblade
-
2 skalotteløg
-
1 kg små kartofler
-
1 bdt. hvide asparges
-
250 g gulerødder
-
1 bdt. grønne asparges
-
Esdragonsovs
-
5 spsk. majsstivelse
-
10 spsk. vand
-
1 liter kogevand
-
4 spsk. esdragon
Et par ord om vores opskrift
Kylling i asparges er det klassiske tarteletfyld og dermed en af danskernes livretter. Men har du overvejet at hive fyldet op af tarteletterne og spise det med nye grøntsager i stedet? Det er vidunderlig mad, der smager af Danmark om foråret og sommeren.
Denne opskrift er helt uden brug af mælkeprodukter og fedtstof, så du kan altså med sindsro servere retten som sund slankemad for familie og venner. Den gode smag kommer af suppen fra en hel kogt kylling smagt til med det dejlige bearnaise-krydderi: Esdragon.
Kogetiden for en hel kylling er 35 minutter, når den er klippet i 8-10 stykker. Hvis du vælger i stedet at bruge kyllingebryst, er kogetiden cirka 15 minutter. Faktisk kan du sagtens bruge kyllingebryster i stedet, men så anbefaler vi at tilsætte en bouillonterning for at give sovsen en lidt kraftigere smag.
Du skal bruge to gryder til retten. I den store gryde koger du kyllingen og tilsætter efterhånden grøntsagerne lidt ad gangen. I en mindre gryde laver du sovsen af majsstivelse, vand og suppen fra kylling og grøntsager. Ved servering smager du sovsen til med masser af frisk eller tørret esdragon.
Ingredienser
1 kylling | |
1 spsk. salt | |
3 laurbærblade | |
2 skalotteløg | |
1 kg små kartofler | |
1 bdt. hvide asparges | |
250 g gulerødder | |
1 bdt. grønne asparges | |
Esdragonsovs |
|
5 spsk. majsstivelse | |
10 spsk. vand | |
1 liter kogevand | |
4 spsk. esdragon |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens kyllingen og klip den i 8-10 stykker |
2
Færdig
|
Bring kyllingen i kog i vand, der lige dækker, og skum vandet, når det koger |
3
Færdig
|
Kog kyllingen ved svag varme med salt, laurbærblade og finthakkede skalotteløg |
4
Færdig
|
Efter 25 minutters kogning, skru op for varmen og tilsæt kartofler, der er halverede |
5
Færdig
|
Efter 30 minutters kogning, tilsæt de hvide, skrællede asparges skåret i 2 cm stykker |
6
Færdig
|
Efter 33 minutters kogning, tilsæt gulerødder skåret i små tern og de grønne asparges i 2 cm stykker |
7
Færdig
|
Efter 35 minutter hælder du alt kogevand over i en skål og lader kylling og grøntsager blive tilbage i gryden under låg |
8
Færdig
|
Rør majsstivelse op med vand i en mindre gryde ved middelvarme |
9
Færdig
|
Rør kogevand i sovsen og varm op til kogepunktet under omrøring |
10
Færdig
|
Lad sovsen småkoge 3-4 minutter, til konsistensen er ret tyk |
11
Færdig
|
Tag gryden af varmen og rør esdragon i sovsen |
12
Færdig
|
Servér kylling, grøntsager og sovs med et drys esdragon |