Ingredienser
-
Bund
-
2 æggehvider
-
120 g sukker
-
1 tsk. majsmel
-
0.5 tsk. citronsaft
-
0.5 citron, den revne skal
-
Topping
-
500 g rabarber
-
150 g sukker
-
20 g ingefær, revet
-
2.5 dl piskefløde
-
16 jordbær
Et par ord om vores opskrift
Pavlova – opkaldt efter den russiske balletstjerne Anna Pavlova – er en dessert, hvor sprød marengs udgør bunden. Ovenpå kan lægges frisk frugt, bær og sødt skum af en art.
Se også vores opskrift på pavlova med 3 slags bær og mynte.
Australierne og newzealænderne er rygende uenige om, hvorvidt pavlova er opfundet i det ene eller andet land. Nogle amerikanere mener oven i købet, at desserten er skabt i USA.
Pyt! Oprindelsen er fuldkommen ligegyldig, for denne opskrift er pæredansk: Vi laver nemlig noget skønt skum ud af rabarberkompot og flødeskum, som placeres oven på marengsen, og øverst pynter vi med forårets dejligste DANSKE jordbær.
Du kan selvfølgelig bruges alle slags bær oven på din rabarber-pavlova. Og hvis du vil forkæle gæsternes smagsløg lidt ekstra, fremskaffer du en mousserende rød dessertvin og serverer iskold til. Mums!
Ingredienser
Bund |
|
2 æggehvider | |
120 g sukker | |
1 tsk. majsmel | |
0.5 tsk. citronsaft | |
0.5 citron, den revne skal | |
Topping |
|
500 g rabarber | |
150 g sukker | |
20 g ingefær, revet | |
2.5 dl piskefløde | |
16 jordbær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk ingredienserne til bunden sammen, så dejen bliver så stiv som muligt |
2
Færdig
|
Lav 4 store marengs på en bageplade med bagepapir |
3
Færdig
|
Bag 45 minutter i en 120 grader varm ovn og lad dem stå, til ovnen køler af |
4
Færdig
|
Snit de rensede rabarber i ½ cm tynde skiver |
5
Færdig
|
Kog rabarber med sukker og revet ingefær i 10 minutter uden låg, til rabarberne begynder at koge ud |
6
Færdig
|
Lad rabarberkompotten dryppe af i en sigte i mindst 20 minutter - gerne i køleskabet |
7
Færdig
|
Pisk fløden til skum, ikke for stift, ikke for flydende |
8
Færdig
|
Bland rabarberkompot med flødeskum og smør rabarberskum på bundene |
9
Færdig
|
Pynt med halve jordbær |