Ingredienser
-
Bund
-
3 æggehvider
-
180 g sukker
-
1.5 tsk. majsmel
-
0.75 tsk. citronsaft
-
0.75. citron, den revne skal
-
Topping
-
3.75 dl piskefløde, pisket
-
250 g lemoncurd
-
3 ferskner
-
250 g hindbær
Et par ord om vores opskrift
Pavlova er så dejlig en dessert, at en del australiere ligefrem spiser den til jul (første juledag).
Australiere og newzealændere diskuterer ivrigt, hvem af de to stolte nationer der har æren for at have opfundet pavlova. Sikkert er det, at marengskagen er skabt i 1926 som en hyldest til den russiske ballerina Anna Pavlova, der var på turné i begge lande.
For at bidrage til den almindelige forvirring foreslår vi nu at toppe kagen med friske ferskner og hindbær – en kombination, der under navnet Pêche Melba blev opfundet af selveste Escoffier for at hylde den australske sopran Nellie Melba i 1892-93.
Pavlova er en fleksibel dessert. Nederst befinder sig altid en bund af marengs. Ovenpå skal der et lag creme eller skum eller sågar is. Det kan være simpel flødeskum, vaniljecreme, en blød is – eller som her flødeskum, der er pisket op med en laber syrligt-sød lemoncurd.
Øverst skal der være frugt og/eller bær. I Oceanien benytter man naturligvis ofte kiwier, mens det på vores breddegrader er mere almindeligt at benytte søde, røde bær.
Se vores opskrifter på pavlova med 3 slags bær og rabarber-pavlova med jordbær.
Tip! Lav marengsbunden aftenen i forvejen, så den kan stå i ovnen og sætte sig i nattens løb, mens ovnen køler af. Cremen kan du også piske sammen på forhånd, mens selve monteringen (frugt på creme på bund) først kan ske i sidste øjeblik.
Ingredienser
Bund |
|
3 æggehvider | |
180 g sukker | |
1.5 tsk. majsmel | |
0.75 tsk. citronsaft | |
0.75. citron, den revne skal | |
Topping |
|
3.75 dl piskefløde, pisket | |
250 g lemoncurd | |
3 ferskner | |
250 g hindbær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk ingredienserne til bunden sammen på én gang, så dejen bliver så stiv som muligt |
2
Færdig
|
Lav en stor marengsbund på en bageplade med bagepapir |
3
Færdig
|
Bag 45 minutter i en 120 grader varm ovn og lad stå, til ovnen køler af |
4
Færdig
|
Pisk fløde og lemoncurd sammen til en halvstiv creme og smør oven på marengsen |
5
Færdig
|
Pynt med ferskner i tynde skiver og hindbær |