Opskrift: Pavlova Peach Melba
- og lemon curd-skum

0 0
Opskrift: Pavlova Peach Melba

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bund
3 æggehvider
180 g sukker
1.5 tsk. majsmel
0.75 tsk. citronsaft
0.75. citron, den revne skal
Topping
3.75 dl piskefløde, pisket
250 g lemoncurd
3 ferskner
250 g hindbær

Sød marengsbund med ferskner, hindbær og en laber creme

Ingredienser

  • Bund

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Pavlova er så dejlig en dessert, at en del australiere ligefrem spiser den til jul (første juledag).

Australiere og newzealændere diskuterer ivrigt, hvem af de to stolte nationer der har æren for at have opfundet pavlova. Sikkert er det, at marengskagen er skabt i 1926 som en hyldest til den russiske ballerina Anna Pavlova, der var på turné i begge lande.

For at bidrage til den almindelige forvirring foreslår vi nu at toppe kagen med friske ferskner og hindbær – en kombination, der under navnet Pêche Melba blev opfundet af selveste Escoffier for at hylde den australske sopran Nellie Melba i 1892-93.

Pavlova er en fleksibel dessert. Nederst befinder sig altid en bund af marengs. Ovenpå skal der et lag creme eller skum eller sågar is. Det kan være simpel flødeskum, vaniljecreme, en blød is – eller som her flødeskum, der er pisket op med en laber syrligt-sød lemoncurd.

Øverst skal der være frugt og/eller bær. I Oceanien benytter man naturligvis ofte kiwier, mens det på vores breddegrader er mere almindeligt at benytte søde, røde bær.

Se vores opskrifter på pavlova med 3 slags bær og rabarber-pavlova med jordbær.

Tip! Lav marengsbunden aftenen i forvejen, så den kan stå i ovnen og sætte sig i nattens løb, mens ovnen køler af. Cremen kan du også piske sammen på forhånd, mens selve monteringen (frugt på creme på bund) først kan ske i sidste øjeblik.

Ingredienser

Antal personer:
Bund
3 æggehvider
180 g sukker
1.5 tsk. majsmel
0.75 tsk. citronsaft
0.75. citron, den revne skal
Topping
3.75 dl piskefløde, pisket
250 g lemoncurd
3 ferskner
250 g hindbær
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk ingredienserne til bunden sammen på én gang, så dejen bliver så stiv som muligt

2
Færdig

Lav en stor marengsbund på en bageplade med bagepapir

3
Færdig

Bag 45 minutter i en 120 grader varm ovn og lad stå, til ovnen køler af

4
Færdig

Pisk fløde og lemoncurd sammen til en halvstiv creme og smør oven på marengsen

5
Færdig

Pynt med ferskner i tynde skiver og hindbær

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ægte græsk souvlaki af lam (grillspyd)
forrige
Opskrift: Ægte græsk souvlaki af lam (grillspyd)
Opskrift: Dampet laks med hvide asparges
næste
Opskrift: Dampet laks med hvide asparges
Opskrift: Ægte græsk souvlaki af lam (grillspyd)
forrige
Opskrift: Ægte græsk souvlaki af lam (grillspyd)
Opskrift: Dampet laks med hvide asparges
næste
Opskrift: Dampet laks med hvide asparges

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here