Opskrift: Ægte græsk souvlaki af lam (grillspyd)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g mørt lammekød (fx inderlår)
Små træspyd
Grillmarinade
0.5 dl oliven olie
0.5 citron, saft og skal
0.5 rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
1 tsk. frisk rosmarin, finthakket

Opskrift: Ægte græsk souvlaki af lam (grillspyd)

- med den originale grillmarinade

Smager lige som hjemme på den hyggelige taverna

Ingredienser

  • Grillmarinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Souvlaki betyder lille spyd, og langt de fleste danskere, der har været i Grækenland, har smagt de små (eller større) grillspyd mere end én gang.

På de hyggelige, græske tavernaer serveres souvlaki oftest med svinekød. Lam er også ret almindeligt, mens kylling nok er mere populært uden for Grækenland.

Denne opskrift er med lammekød, men kunne lige så godt være med gris eller kylling. Hvis du kan få fingre i noget lammeinderlår eller andet mørt lammekød, vil souvlaki være et hit.

Vi foreslår at grille de små souvlaki’er – først 7-8 minutter ved indirekte varme, dernæst 7-8 minutter direkte over de glødende briketter, så der dannes stegeskorpe. Det er lettest, hvis du placerer briketterne i den ene halvdel af grillen, så den anden halvdel er fri.

Selvklart kan du også bruge en gasgrill eller en grillpande. Pas på ikke at give de små spyd for meget varme, da det fine kød let bliver tørt.

Som tilbehør til souvlaki skal du klart servere en god, græsk tzatziki og en græsk salat med tomat, agurk, løg, feta og oliven. Og hvad med en omgang ovnfritter med et drys frisk eller tørret rosmarin?

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kødet i tern på 3 x 3 cm

2
Færdig

Læg træspyddene i vand

3
Færdig

Rør grillmarinaden sammen og vend kødet i

4
Færdig

Lad marinere mindst 4 timer i køleskab eller 2 timer i stuetemperatur

5
Færdig

Sæt kødet på spyd

6
Færdig

Grill dine souvlaki 7-8 minutter ved indirekte varme

7
Færdig

Grill videre 7-8 minutter direkte over de glødende briketter, så der dannes stegeskorpe

8
Færdig

Servér og spis straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Hjemmelavede canneloni med laks
forrige
Opskrift: Hjemmelavede canneloni med laks
Opskrift: Pavlova Peach Melba
næste
Opskrift: Pavlova Peach Melba
Opskrift: Hjemmelavede canneloni med laks
forrige
Opskrift: Hjemmelavede canneloni med laks
Opskrift: Pavlova Peach Melba
næste
Opskrift: Pavlova Peach Melba