Ingredienser
-
6 skiver bacon
-
1 avocado
-
0.5 agurk
-
3 gulerødder
-
12 cherrytomater
-
12 jordbær
-
Chiafrø
-
Porcherede æg
-
2 æg
-
1 liter vand
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. olie
-
1 tsk. eddike
-
Ingefærdressing
-
15 g ingefær, revet
-
2 spsk. soya
-
2 spsk. rapsolie
-
1 spsk. limesaft
-
1 spsk. honning
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
En brunchtallerken har i årevis bestået af et blødkogt æg, bacon eller skinke, ost, syltetøj og måske lidt frugt eller grønt, hvis cafeen er med på noderne. Udmærket, men ikke så pokkers ophidsende, vel?
Hurra for den nye trend med bowls! Her får vi meget mere frugt og grønt for pengene og kun en smule af de usunde, klimauvenlige madvarer. I tilgift ser sådan en frisklavet bowl meget bedre ud end en klassisk platte.
Se også vores opskrifter på chiabowl med skyr, Buddha bowl og poké bowl.
Du kan sammensætte din breakfast bowl fuldstændigt ud fra, hvad du bedst kan li’, og hvad der er i sæson. Du kan lave en vegansk version uden æg og kød. Eller du kan lave en mere traditionel version med både æg, bacon, kødpålæg og ost(e).
Vi har valgt den bløde mellemvej: Et par pocherede æg, en lille bitte smule bacon – og frugt og grønt for resten. Avocado er altid populært på en breakfast bowl, det samme er jordbær, og gulerødder, tomater og agurker går man jo aldrig fejl af. Til sidst et drys af de supersunde chiafrø, som pynter gevaldigt.
For at samle alle smagene foreslår vi en mild ingefærdressing med lime, honning og soya. Når du hælder den over din breakfast bowl, får du lidt syrligt, lidt sødt og lidt salt – og en skøn smag fra ingefæren.
Servér en kop kaffe eller te, et glas juice og en kurvfuld nemme, sunde morgenboller ved siden af.
God morgen!
Ingredienser
6 skiver bacon | |
1 avocado | |
0.5 agurk | |
3 gulerødder | |
12 cherrytomater | |
12 jordbær | |
Chiafrø | |
Porcherede æg |
|
2 æg | |
1 liter vand | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. olie | |
1 tsk. eddike | |
Ingefærdressing |
|
15 g ingefær, revet | |
2 spsk. soya | |
2 spsk. rapsolie | |
1 spsk. limesaft | |
1 spsk. honning | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg baconskiver sprøde |
2
Færdig
|
Skær grøntsager i mundrette stykker |
3
Færdig
|
Lav de pocherede æg - det tager ca. 10 minutter:- Bring vandet i kog med salt, olie og eddike |
4
Færdig
|
Pisk dressingen sammen |
5
Færdig
|
Anret alting på et pænt fad og drys med chiafrø |