Ingredienser
-
2 spsk. majsstivelse
-
4 spsk. vand
-
3 æggeblommer
-
1 citron, saft og skal
-
4 dl hønsebouillon, afkølet
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Avgolemono er en vidunderlig, let syrlig sovs eller suppe, som er umådeligt populær i Grækenland. Her spiser man ofte sovsen til lammekød, til tider som en form for frikassé, hvor stykker af lam og grøntsager svømmer rundt i den hyggelige sovs.
Her i Danmark vil den græske citronsovs være et scoop, når du mangler en sovs til dine stegte eller dampede fisk eller til din stegte eller kogte kylling. En svinekotelet ville heller ikke protestere, hvis den endte sine dage i så godt selskab.
Her på Spicy Twist prøvede vi sovsen til vores lynstegte kammuslinger (1,5 minut på hver side i olivenolie på en rygende varm pande) – og ikke et øje var tørt.
Se også kammuslinger med avocado og lun citron.
Sovsen er både hurtig og let at lave; det eneste, du skal passe på, er, at den ikke må komme i kog. Dét er æggeblommer ikke så glade for.
Din græske citronsovs, avgolemono, bliver ikke meget tyk, bare tilpas, så den passer til det forfinede fiske- eller kyllingekød.
Ingredienser
2 spsk. majsstivelse | |
4 spsk. vand | |
3 æggeblommer | |
1 citron, saft og skal | |
4 dl hønsebouillon, afkølet | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk de 5 første ingredienser sammen i en skål |
2
Færdig
|
Hæld blandingen i en tykbundet gryde |
3
Færdig
|
Varm op ved middellav varme, mens du pisker |
4
Færdig
|
Efter ca. 5 minutter tykner sovsen mere og mere |
5
Færdig
|
Smag til med salt og peber |
6
Færdig
|
Stop arbejdet, lige før sovsen kommer i kog |
7
Færdig
|
Servér straks |