Ingredienser
-
400 g hakket lammekød
-
1 æg
-
1 løg, revet
-
2 fed hvidløg, revet
-
2 spsk. rasp
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
2 spsk. hakket mynte, frisk eller tørret
-
1 tsk. rosmarin, frisk eller tørret
-
1 tsk. salt, peber
-
0.5 dl olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Denne opskrift skrives under corona-pandemien, hvor de eneste ferier, vi må tage på, er de mindre indre rejser til drømmenes ydre farvande.
Så hvorfor ikke tage på en dejlig forårsferie til Grækenland, når det nu kun er fantasien, der sætter grænserne? Klimaet er så indbydende dernede lige nu.
Afsted i det virtuelle fly. Forude venter den tørre varme, de hvide huse, det absurd blå hav… Vi må spise lige, hvor vi vil, og hvad vi har lyst til – alt kan lade sig gøre. Hmm, tænke-tænke.
Pludselig er den dér. Drømmen om en tallerkenfuld nystegte græske lammefrikadeller, krydrede og lækre. Men ikke med tzatziki og Greek salad til – næh, de labre deller skal have selskab af en ærkedansk kold kartoffelsalat. Og en mormoragtig agurkesalat lavet af squash.
Lige som i danske frikadeller kan du putte alt muligt i græske frikadeller, der her på din drømmeø går under navnet keftedes. Men hvad er mere græsk end mynte, rosmarin, hvidløg og græsk yoghurt?
Nu mangler vi bare en flaske retsina og tjeneren Giorgios til at sætte den gode stemning. Og den lune aftenluft. Og en flaske Metaxa. Men som sagt – det er kun dine egne feberfantasier, der sætter grænserne. Yamas!
PS. Her kommer opskrifterne på tilbehør:
Ingredienser
400 g hakket lammekød | |
1 æg | |
1 løg, revet | |
2 fed hvidløg, revet | |
2 spsk. rasp | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
2 spsk. hakket mynte, frisk eller tørret | |
1 tsk. rosmarin, frisk eller tørret | |
1 tsk. salt, peber | |
0.5 dl olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser (minus olie) grundigt sammen og stil køligt 30 minutter |
2
Færdig
|
Form frikadellerne med en spiseske og den ene håndflade |
3
Færdig
|
Steg 5-7 minutter ved middelvarme på hver side i olien |